Ingezonden persbericht


Persbericht
Leiden,6 november 2008

Sean Bergin en Rogério Bicudo
op 16 november in Museum Volkenkunde
Concertreeks MUSIC IN MOTION

Aansluitend bij de grote interactieve tentoonstelling 'MUSIC IN MOTION - Langs de wereldsteden van de muziek' organiseert Volkenkunde samen met Cultureel Centrum de X de komende maanden een reeks niet te missen concerten. Op zondag 16 november is het tweede concert in het museum aan de Steenstraat geprogrammeerd.

"Tale of three city's" (2008) is de titel van de eerste cd van dit duo. De titel verwijst naar de steden waar de muzikanten zijn opgegroeid: Rio de Janeiro en Durban. Amsterdam is de derde stad waaraan gerefereerd wordt: de stad waar ze elkaar ontmoetten. Deze drie wereldsteden zijn van groot belang geweest voor de muzikale ontwikkeling van beide artiesten. De invloed van de steden is dan ook goed terug te horen in hun muziek. Saxofonist Sean Bergin is vooral bekend door zijn jazzorkest M.O.B. wat staat voor My Own Band. In 2000 won Bergin de Boy Edgarprijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs. Gitarist Rogério Bicudo richtte in 1990 het kwartet 'Choro Combinado' op dat vooral 'choro' speelt, een instrumentaal muziekgenre dat ontstond in Rio de Janeiro aan het einde van de negentiende eeuw. Deze muziekvorm is het resultaat van de kruising tussen Europese klassieke muziek en Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. In Brazilië treedt Bicudo regelmatig op met grote musici als Joel Nascimento en Paulo Moura.

.
Sean Bergin en Rogério Bicudo, Concertreeks MUSIC IN MOTION 16 november 2008 in Museum Volkenkunde
aanvang: 15.00 uur
entree: vanwege het Leids Museumweekend verlaagde entree: E7,50 (inclusief tentoonstellingsbezoek en consumptie).

Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800 www.volkenkunde.nl info@volkenkunde.nl

Noot voor de reactie: voor meer informatie en (digitale)persfoto's kunt u contact opnemen met de afdeling PR van het museum, t 071 5168 800/794 en pr@volkenkunde.nl


---- --