Gemeente Nuenen


Bronzen erepenning voor M.C. van Maasakkers van De Vrolijke Samenzang

Bronzen erepenning voor de heer M.C. van Maasakkers van jubilerend KBO-Seniorenkoor De Vrolijke Samenzang

Het KBO-Seniorenkoor De Vrolijke Samenzang vierde zondag 16 november 2008 met een jubileummis in de H. Clemenskerk te Nuenen haar 35-jarig jubileum. Na afloop van de mis ontving de heer M.C. van Maasakkers in de grote zaal van de pastorie, gelegen naast de kerk (Park 55, Nuenen) de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen uit handen van burgemeester W. Ligtvoet.

De heer M.C. van Maasakkers is vanaf 1977 lid van het KBO-Seniorenkoor De Vrolijke Samenzang. Dit koor behaalde vorig jaar nog de tweede plaats tijdens de landelijke finale van alle Seniorenkoren tijdens het Korenfestival voor Ouderenkoren in Gorssele. Daarnaast is de heer M.C. van Maasakkers ook een verdienstelijk zanger bij het Promenadekoor van de Broeders en was hij voorheen ook 20 jaar lid van het Clemens-kerkkoor.

Naast zijn zangkwaliteiten heeft de heer M.C. van Maasakkers ook bestuurlijke kwaliteiten binnen de KBO-afdeling Nuenen. Hij is een initiatiefrijk en actief KBO-lid en KBO-bestuurder en zet zich al ruim 22 jaar in bij diverse KBO-activiteiten, zoals de KBO-Jeu de Boulesclub, de Koersbalclub, de Sjoelclub en de fietsclub.

De KBO afdeling Nuenen telt ruim 1800 leden van boven de 55 jaar en is daarmee een zeer grote vereniging binnen de Nuenense gemeenschap.

Het gemeentebestuur heeft de gemeentelijke erepenning in BRONS aan de heer M.C. van Maasakkers toegekend en geeft daarmee waardering en erkentelijkheid aan, voor de bijzondere jarenlange inzet en verdiensten voor de totale Nuenense gemeenschap in het algemeen en binnen de diverse koren en de KBO-afdeling Nuenen in het bijzonder.