Nederlandse Tafeltennisbond


Bultman/Smash'70 grote winnaar A-toernooi

Op 16 november is in Berkel en Rodenrijs het eerste A-jeugdranglijsttoernooi van dit seizoen gespeeld. De meest succesvolle vereniging in deze confrontatie van de nationale topjeugd was Bultman/Smash'70, dat drie van de acht klassen wist te winnen: Boris de Vries de jongens junioren, Alice Barendregt de meisjes kadetten en Wilfred Schipper de jongens pupillen.

Pepijn Leppers zorgde voor de nodige opschudding door achtereenvolgens Nathan v.d.Lee en Olivier Altenburg te verslaan, maar in de finale was de accu leeg en kon Boris een makkelijke 3-0 overwinning halen. Nathan versloeg Olivier in de strijd om de 3^e plaats. Jean Paul Montanus, pas een maand geleden weer in de A-groep teruggekeerd, viel op met plaats 9.

Britt Eerland won de meisjes junioren. Dat is inmiddels zo vanzelfsprekend dat veel mensen vergeten dat Britt nog steeds kadet is. Tegen Tali Cohen moest ze in de halve finale wel twee games afstaan, maar de vijfde was overduidelijk voor de nummer 5 van de Europese kadetten. De finale tegen Suzanne Dieker ging wel in drie games. Tali werd op het laatst verrast door Dianne Overbeeke die daarmee naar de 3^e plaats klom.

Het verwachte duel om de hegemonie bij de jongens kadetten tussen Koen Hageraats en Cosmin Stan kwam er niet. Koen werd al in de kwartfinale volledig verrast door Rajko Gommers. Koens reactie daarop betekende ook meteen het einde van zijn toernooi. En omdat ook Bas Hensbergen niet langs Cosmin kon komen was de top-4 toch weer geheel gehuld in het groen van AA-Drink/FvT. Cosmin won na veruit de mooiste finale van dit toernooi, waarin Rajko tot 16-14 in de 5^e game bleef terugvechten.

Vooraf was al duidelijk dat de meisjes kadetten alleen door Alice Barendregt of Rianne van Duin gewonnen kon worden. Alice stond dit keer duidelijk steviger in haar schoenen, Rianne kwam er in de finale eigenlijk niet aan te pas. Achter dit tweetal viel vooral Marie Depuydt op, die in de herkansing door het complete veld oprukte naar de 4^e plaats, alleen Demelsa Basie wist haar nog te verslaan.

Ook de pupillenfinale tussen Wilfred Schipper en Jordi v.d.Schoot was geen onverwachte, alleen wat die twee onderling doen is zelden voorspelbaar. Wilfred bleek dit keer de slimste. Bas Hergelink maakte onderweg een foutje tegen Nordin Gelderloos, maar herstelde dat in het vervolg en pakte alsnog de 3^e plaats.

Nikki Eerland heeft zich voorzien van nieuw materiaal en beheerst dat nu al zo goed dat niemand er verweer tegen had. Ook Kim Vermaas (2^e) en Sanne de Hoop (4^e) niet.
De welpen speelden samen met de pupillen, maar hadden daarbinnen ook een eigen klassement. Stellan Smid was zoals verwacht de beste van de jongens, Lisanne de Groot ietwat verrassend de beste van de meisjes.

De uitslagen en de eindstand van dit toernooi kunt u vinden onder Spelers -> Toernooien -> Uitslagen