Pianist Guy Livingston presenteert: One Minute More


60 componisten, 60 films, 60 seconden elk

DEN BOSCH, 20081105 -- Zondag 16 november om 15:00 uur is het zover: Guy Livingston, die bekend staat om zijn ongebruikelijke optredens, presenteert zijn nieuwe project `One Minute More' in November Music in Den Bosch. Het concert van pianomuziek en film gaat samen met de lancering van de `One Minute More' DVD. Dit optreden vormt het begin van zijn tournee door Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

`One Minute More' is het virtuoze programma van 60 keer 60 seconden.
Wat kun je doen in 60 seconden? Zestig componisten uit 23 verschillende landen en vijf film- en video kunstenaars beantwoorden deze vraag op eigen wijze. De componisten schreven elk een compositie van 60 seconden en de film- en video kunstenaars maakten bij elke compositie een miniatuurfilm. Dit resulteerde in 60 kleine meesterwerken die samen de één uur durende DVD `One Minute More' vormen.

Tijdens de concerten in Den Bosch, Velp, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht worden de films vertoond terwijl Guy Livingston live de composities speelt. Dat betekend maarliefst 60 premières in een concert!

Dutch Design en internationale muziek vinden elkaar in dit project. Doordat niet 60, maar 5 filmmakers de films hebben gemaakt is de één- uurdurende film een coherente eenheid geworden die bestaat uit zowel animaties, kleine documentaires, abstracte- en klassieke films.

* Tien films werden midden in de winter opgenomen op het gure Nederlandse platteland, terwijl de pianist, gekleed in een smoking, met zijn vleugel in de laadbak van een aanhangwagen, zowat stierf van de kou. De hi-tech windmolens vormden een mooi contrast met het romantische beeld van de vleugel in de groene velden.
* Eén componist herdacht een liefdesaffaire in Budapest, een ander maakte van de pianist een DJ die met kop en schotel de snaren van de vleugel bespeeld, terwijl weer een ander zingende boeren uit Frankrijk aanhaalde.
* Eén componist persifleerde Webern op sarcastische wijze, terwijl een ander een nostalgische hommage aan Fred Astaire tikt.
* Tien films zijn animaties, bedoeld als parodie op de pianist, wanhopig zoekend naar zijn piano. De piano redt de musicus van haaien, door hem de rug toe te keren en te gaan dansen. De pianist gooit met vingerafdrukken om zo zijn piano terug te vinden.

De Amerikaanse Guy Livingston woont al jaren in Parijs en Amsterdam en heeft een sterke band met Nederland. Al eerder maakte Livingston furore met zijn project `Don't Panic', dat zowel door de Nederlandse als de buitenlandse pers enthousiast werd ontvangen. Livingston is afgestudeerd aan `Yale University' en het `Koninklijk Conservatorium Den Haag'. Hij studeerde met de Russische pianisten Alexander Edelman en Galina Belenky en met Claude Helffer in Parijs. Hij gaf concerten over de hele wereld waaronder in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Polen, Rusland, India en Tunesië.

Diverse acties gaan vooraf aan de première. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een één-minuut-concert bij hun thuis winnen. Voor de concertdata is de bijlage toegevoegd. Voor meer informatie kunt u kijken op www.guylivingston.com





Ingezonden persbericht