Ingezonden persbericht


Winnaars prijs Vereniging van Schouwburg en Concertzaal Directeuren in de Kapelserie van Kasteel Haarzuilens.

Op zondag 16 november om 15.00 uur treedt in de kapelserie van Kasteel de Haar Ensemble Severin op met Tineke Steenbrink, viool en Judith Steenbrink, klavecimbel. Tineke en Judith zijn de drijvende krachten achter Nederlands meest spraakmakende nieuwe barokorkest, de Holland Baroque Society. Zij hebben eind oktober de prestigieuze VSCD Klassieke Muziekprijs 2008 in de categorie 'nieuwe generatie musici' gekregen.

Samen treden ze op met een programma voor echte liefhebbers waarin ze de grenzen verkennen van uiterste verfijning en virtuositeit. Zij zullen stukken van Biber, Mealli en Fontana spelen.

De VSCD klassieke muziekjury over de winnaar: "De Holland Baroque Society weet de jury te bekoren met haar originele programmering en experimenteerlust. Het ensemble speelt ook nieuw gecomponeerde muziek op historische instrumenten, en weet dankzij het jeugdig enthousiasme met groot elan en homogeniteit te musiceren op een wijze die niet kunstmatig overkomt. In combinatie met hun boeiende educatieprojecten is dit ensemble een absolute aanwinst voor het Nederlandse muziekleven."

Zondag 16 november 2008, aanvang 15.00 uur
Toegangsprijs ¤ 15,00
Abonnement (boekingen vanaf 2 concerten) ¤ 12,50
Telefonisch te reserveren via 030-6778515 of via het reserveringsformulier. Toegangsprijs is exclusief reserverings- en parkeerkosten, maar inclusief parktoegang.