Ingezonden persbericht


Jong, oud, groot of klein: FEEST

Iedereen is welkom op zondag 16 november in Alkmaar Noord. Vanuit Mare Nostrum aan de Arubastraat 2 golven de meest fantastische geuren en geluiden naar buiten. Internationaal Alkmaar Noord laat zich zien. Op het programma staan niet alleen muziek, dans en lekkere hapjes, de bezoekers kunnen ook meedoen aan verschillende workshops dansen of schilderen. Het middagprogramma van het Cultureel Festival begint om 13.00 uur en het avondprogramma is van 19.00 tot 23.00 uur. Kaarten voor het avondprogramma zijn te koop bij Dansschool Happy Time, Toko Tropica, Vondelstraat 46, Roti Shop de Mare, Beneluxplein 7, Gladdy's Hairstyling, telefoon 072 5119100.

Het Festival is groots opgezet. Vele nationaliteiten hebben zich aangemeld en vinden het leuk om iets van hun cultuur te laten zien en/of te laten proeven. Vanaf 13.00 uur staan in de grote zaal (de aula van het Dalton College) kraampjes met lekkere hapjes, maar ook informatie over de verschillende landen. In diezelfde grote zaal treden vele artiesten op zoals ModoMiro, Immortality, Het Shantykoor De Skuymkoppen en Rosie Pereira en dans van o.a. Dansstudio Dagmar. Ook aan de kinderen is gedacht. Onder begeleiding kunnen zij meedoen aan allerlei soorten dansworkshops, schilderen, schminken en nog veel meer. Terwijl de kids zich daar uitleven, kunnen de ouders in de andere zalen van Mare Nostrum salsa leren (salsa mambo stijl), of tango, linedancen of gewoon langs al het lekkers lopen en zo af en toe iets proeven. Ook in de foyer kunt u genieten van muziek van b.v. The New Tropicals, Kartika Budaya, Jerry Kloër, zangeres Violetta met haar begeleider pianist Henry. Tussen 17.30 en 19.00 uur kunt u proeven van culinaire specialiteiten uit alle windstreken. Hierna begint het daverende avondprogramma tot 23.00 uur. Hiervoor kunt u kaarten kopen Dansschool Happy Time, Toko Tropica, Vondelstraat 46, Roti Shop de Mare, Beneluxplein 7, Gladdy's Hairstyling, Gedempte Nieuwesloot, telefoon 072 5119100.

Het Cultureel Festival van 16 november wordt gehouden in Mare Nostrum, Arubastraat 2 (in het Dalton College, tegenover winkelcentrum De Mare). Begin van het middagprogramma: 13.00 tot 19.00 uur. Voor het avondprogramma dat duurt tot 23.00 uur zijn kaarten te koop bij bovenstaande adressen.

---- --