Ingezonden persbericht


Persbericht, 14 november 2008

Indiase leerlingen bezoeken SnowWorld

Op zondag 16 november wordt SnowWorld Landgraaf bezocht door een delegatie van 19 personen uit India. De leerlingen komen uit het boeddhistische klooster Spituk, de Lamdon school, de VIS International School in Delhi en het SOS Tibetan Children Village, een vluchtelingenkamp voor kinderen uit Tibet, allemaal in het noorden van India: Ladakh.

Global Exploration
De campagne Xplore, van stichting Global Exploration maakt het mogelijk voor groepen leerlingen van Limburgse scholen om op uitwisseling te gaan, dit jaar was India de bestemming, en daar kennis te maken met de derde wereldproblematiek. Tijdens dit project bezoeken de leerlingen diverse Indiase scholen, steken de handen samen uit de mouwen en praten met elkaar over elkaars werelden.

SnowWorld
Op zondag 16 november worden de bezoekers uit India ontvangen in SnowWorld, waar ze deel zullen nemen aan een skiles. Initiatiefnemer Joeri Schouten, skileraar bij SnowWorld, legt uit: 'Het is geweldig dat SnowWorld dit mogelijk maakt. Op deze manier leren we elkaars culturen op een andere manier kennen. Ik hoop dat we onze buitenlandse gasten een onvergetelijke dag kunnen bezorgen.' SnowWorld is al jarenlang een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van indoor wintersport. Naast de skiles staat er een rondleiding op het programma waarbij een rit in de stoeltjeslift gemaakt zal worden.

www.snowworld.com / www.global-exploration.nl