Politie IJsselland

|     |Eibergen /Terborg/Gaanderen- rijden met drank op          |
De politie maakt proces-verbaal op tegen drie automobilisten die in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 november met drank op achter het stuur werden aangetroffen. Eén van hen was beginnend bestuurder.

Even na 02.00 uur werd een 23-jarige man uit Groenlo op de Beltrumseweg in Eibergen aangetroffen. Hij bleek te hebben gedronken terwijl hij een auto bestuurde. Hij blies op het politiebureau 1.1 promille.

Rond dezelfde tijd werd op de Doetinchemseweg in Terborg een 20-jarige jongeman uit Silvolde gecontroleerd. Hij blies op het politiebureau 0.5 promille terwijl 0.2 voor een beginnend bestuurder strafbaar is.

Even voor 04.00 uur dacht een 23-jarige jongeman uit 's-Heerenberg de politie te slim af te zijn. Hij reed over de Rijksweg, bleek gedronken te hebben en parkeerde daarom snel zijn auto en doofde de verlichting. De agenten lieten zich niet bij de neus nemen en spraken de bestuurder aan. Hierbij viel hij door de mand en blies op het politiebureau 1.2 promille. Net op het randje, anders was hij zijn rijbewijs kwijt geweest. Tegen de drie overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Winterswijk - jongen geslagen                             |
De politie heeft vrijdagmiddag 14 november aan de Hoge Hazel in Winterswijk een 22-jarige jongeman uit die plaats aangehouden die verdacht wordt van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot.

De 20-jarige passeerde rond 15.45 uur een groepje jongeren en werd uitgescholden. Toen hij hierop reageerde, werd hij meerdere keren door de 22-jarige geslagen. Toen getuigen de politie belden, gingen de jongeren er vandoor. Later werd de verdachte aangehouden. Over de strafafhandeling wordt contact met het openbaar ministerie gelegd.

|     |Borculo - tasjesdiefstallen                               |
Een 72-jarige vrouw uit Borculo is vrijdagmiddag 14 november omstreeks 15.50 uur op de Prins Bernhardstraat in haar woonplaats van haar tas beroofd. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

De vrouw fietste over de Prins Bernhardstraat en werd door twee jongelui ingehaald. Plotseling greep één van hen de handtas van de vrouw uit de fietsmand. In de tas zat onder meer een portemonnee met geld.

Een dag eerder deed zich een soortgelijk feit voor. Een 80-jarige Borculose fietste donderdag 13 november omstreeks 16.15 uur op de Lebbenbrugdijk. Plotseling merkte zij dat haar tas uit de fietstas werd gehaald. Een jongeman met gitzwart haar eveneens op de fiets, in het gezelschap van een andere jongeman, was hiervoor verantwoordelijk. De twee fietsten snel weg via de Hessenstraat richting de Burgemeester Bloemenstraat. In de tas zat onder meer bladmuziek en een kopje. Vooral het kopje heeft emotionele waarde voor de vrouw.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die de verdachte mogelijk kennen, zich te melden via 0900 - 8844.

|     |Drempt - woningbrand                                      |
De brandweer heeft vrijdagmiddag 14 november haar handen vol gehad aan een brand die in de rieten kap van een woning aan de Hoefkensestraat in Drempt woedde. De woning liep aanzienlijke schade op.

De brand werd omstreeks 16.50 uur gemeld en bleek in de rieten kap te woeden. De brandweer uit Doesburg, Steenderen en een hoogwerker uit Doetinchem werden ingesteld om de brand onder controle te krijgen. Dit nam geruime tijd in beslag. De woning liep naast brandschade ook aanzienlijke rook- en waterschade op. Kortsluiting is de mogelijke oorzaak geweest.

Einde berichten


---


---


---

---- --