Politie Zuid-Holland-Zuid

Vluchtende verdachte krijgt ongeval

Dordrecht/Zwijndrecht, 16-11-2008 o Een verdachte van een inbraak heeft een ongeval gehad. Dit ongeval gebeurde nadat de verdachte in een auto tegen de richting over de rijksweg A16 reed. Uit het eerste onderzoek blijkt dat deze verdachte zeer waarschijnlijk 15 jaar is en uit Utrecht komt. De politie hield naast deze jongen na een uitgebreide zoektocht nog twee verdachten aan voor de inbraak.

Op zondag 16 november 2008 omstreeks 02.45 uur kwam de inbraakmelding bij een restaurant aan de Parklaan in Zwijndrecht. Agenten zaten daar in de buurt. Vlakbij het restaurant stond een auto. Deze ging ervandoor op het moment dat de bestuurder de politiewagen zag. Er ontstond een achtervolging door Zwijndrecht. Op een gegeven moment reed de auto met de verdachte de rijksweg A16 op bij de afslag Zwijndrecht in de richting van Rotterdam. Al snel op de rijksweg draaide de auto en ging spookrijdend door de Drechttunnel naar Dordrecht. De politie stopte met de achtervolging in verband met het gevaar. Vlak na de tunnel wilde de jongen kennelijk de snelweg af en draaide naar links. Dat ging mis en de auto botste tegen het scherm naast de rijksweg, tolde rond en kwam tot stilstand midden op de rijbaan. Gelukkig raakte de auto geen ander voertuig tijdens de rit en na de klap. De bestuurder die alleen in het voertuig zat was gewond. Een ambulance bracht hem voor verdere behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam.
De politie ging in de buurt van het restaurant verder met het onderzoek naar de inbraak. Een agent zag dat er vermoedelijk drie mannen wegliepen. Politiemensen zetten de omgeving af. Agenten met politiehonden gingen op zoek en vonden daar twee mannen uit Utrecht van 19 en 23 jaar. Ze hielden deze twee verdachten direct aan. Bij de zoektocht hielp ook de brandweer met een speciale warmtebeeldcamera.