Persberichten Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht, 16-11-2008

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zaterdag 15 november is een bestuurder van een tractor aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol het voertuig bestuurde en een aanrijding had veroorzaakt.

Omsteeks 21.05 uur werd een 65-jarige man uit Elst gecontroleerd op de Hoofdstraat. Een eerste blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. Toen bleek ook dat hij net daarvoor een aanrijding met zijn tractor op de Hoofdstraat had veroorzaakt. Hierbij botste hij tegen een andere auto aan en kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Vervolgens is de man doorgereden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol

RENSWOUDE- Op zaterdagavond 15 november is een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Omstreeks 23.55 uur uur werd de 27-jarige man uit Ederveen gecontroleerd op de Dorpsstraat. Na de eerste blaastekst bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 590 ug/l uit en hem is een rijverbod van zes uur opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL De politie heeft op vrijdag 14 november omstreeks 18.55 uur een man en een vrouw uit Eindhoven aangehouden voor winkeldiefstal.

Na melding van winkelpersoneel gingen agenten poolshoogte nemen bij een winkel aan de Hoofdstraat. Het bleek dat twee personen goederen hadden gestolen en in de richting van het Scheepjeshof liepen. Hier konden agenten twee verdachten aanhouden die voldeden aan de opgegeven signalementen. Het ging om een 32-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Eindhoven. De twee verdachten hadden inmiddels geen goederen meer bij zich. Wel is in de winkel een ontlabelaar gevonden die waarschijnlijk gebruikt is door de verdachten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal

RHENEN De politie heeft op vrijdag 14 november omstreeks 17.30 uur een 53-jarige vrouw uit Roemenië aangehouden voor winkeldiefstal.

Agenten kregen de melding dat een winkeldiefstal gepleegd zou zijn bij een winkel aan de Herenstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het te gaan om twee verdachten die ervandoor waren gegaan. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen op de Herenstraat een opstootje. Het bleek te gaan om twee medewerkers van de winkel en een vrouwelijke winkeldief. De Roemeense vrouw is daarop aangehouden. De andere mannelijke verdachte wist weg te komen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Munitie en pepperspray

AMERONGEN Na binnengekomen informatie trof de politie op vrijdagmiddag 14 november om ongeveer 12.00 uur in een woning aan de Bergweg een grote hoeveelheid munitie en pepperspray aan. De eigenaar, een 42-jarige man uit Leersum, kreeg een proces-verbaal omdat hij zich niet hield aan de voorschriften van het opbergen van munitie en het in bezit hebben van pepperspray. De man moet zich op een later tijdstip verantwoorden op het politiebureau.

Verkeersongeval

RHENEN Op vrijdagmiddag omstreeks 12.20 uur heeft aan de Lijnweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 50-jarige automobilist uit Wijchen reed met zijn auto op de Lijnweg in de richting van Rhenen. Achter hem reed een 32-jarige automobliste uit Wageningen met een week oude baby. Toen de automobilist uit Wijchen voor het rode stoplicht remde, kon de automoblist uit Rhenen niet op tijd remmen met een aanrijding tot gevolg. De 32-jarige man is met mogelijk nekletsel naar ziekenhuis De Gelderse Vallei vervoerd. De automobiliste en haar baby zijn ongedeerd.