Politie Drenthe

Zondag

Assen, 16-11-2008

Op de bon voor verboden toegang
ASSEN Twee knapen uit Assen, 13 en 14 jaar oud, werden zaterdagmorgen bekeurd voor het zich bevinden op verboden terrein. Ze waren over de hekken van het kinderdagverblijf Pinokkio geklommen en wilden als zogenaamde gevelklimmers het pand beklimmen. Ter aanduiding van het verboden terrein staan bordjes verboden toegang artikel 461 Strafrecht geplaatst. Een bon kost de knapen 30 per persoon. (08-192268)

Autoinbraak

BEILEN Een aan de Weversstraat geparkeerde personenauto was zaterdag het doelwit van het inbrekersgilde. Een steen werd door een portierruit gegooid waarna een portemonnee met inhoud werd weggenomen. De 22-jarige uit Beilen afkomstige eigenaar deed aangifte. (08-192266)

Graffiti in Paterswolde
PATERSWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag werden 3 woningen en 2 bushaltes aan de Henri Dunantweg met graffiti bespoten. Ook een reclamebord en een bij een woning geparkeerde personenauto raakten beschadigd. De daders voorzagen eveneens een bedrijfspand aan de Hoofdweg van graffiti.

Scooterbestuurder rijdt sloot in

BEILEN Een 31-jarige scooterbestuurder belandde in de nacht van zaterdag op zondag met zijn scooter in een naast de rijbaan van de Beilervaart gelegen sloot. Met een nat pak en een pijnlijke schouder werd hij voor onderzoek overgebracht naar het WZA. Omdat de bestuurder gedronken had werd een bloedproef genomen. Uitslag wordt hem binnenkort bekend gemaakt. (08-192441)

VVV-Venlo supporters aangehouden

EMMEN Voor de voetbalwedstrijd Emmen-VVV heeft de politie twee voetbalsupporters uit Venlo aangehouden. Een 32-jarige supporter pakte zaterdagmiddag op de Wilhelminastraat een fiets uit een fietsenrek en gooide deze op de grond. Hij werd door een politiecollega uit Limburg-Noord, die als supporterbegeleider werkte, aangehouden en overgedragen aan zijn Drentse collegas. Een tweede 26-jarige supporter uit Venlo werd aangehouden omdat hij op de rijbaan van de Wilhelminastraat een politieauto de doorgang wilde belemmeren. Deze reed echter langzaam door waarna hij tegen de auto trapte. Nadat de 32-jarige supporter aangehouden werd sloeg de prima sfeer om en keerden ongeveer 100 supporters uit Venlo zich tegen de politie. Er werd met bier gegooid en men probeerde de aanhoudingen te voorkomen. Hierop werd door de politie op linie opgetreden, met de wapenstok geslagen en diensthonden ingezet, om ruimte te maken en een aanhouding te verrichten. Hierna keerde de rust terug. Tijdens en na de wedstrijd deden zich geen ongeregeldheden meer voor.

Schoolinbraak
NORG In de nacht van zaterdag op zondag vond er een inbraak plaats in een school aan de schoolstraat. Een raam werd opengebroken waarna beeldscherm werd meegenomen door de dader(s). (08-192467)

Graffitispuiters aangehouden

MEPPEL Drie uit Meppel afkomstige vrouwen, 20, 22 en 23 jaar oud en een 28 jarige uit Den Bosch afkomstige man, werden zaterdagavond op de Havenstraat aangehouden terzake het spuiten van graffiti op een muur. Getuigen gaven signalementen aan de politie door. Nadat het viertal aangaf niets hiermee te maken hebben bleek de man toch wel erg zwarte verfhanden te hebben. Ze bekenden hierna en werden bekeurd. (08-192383)

Politie houdt verdachte van vechtpartij aan

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige inwoner van Meppel aangehouden. Getuigen wezen hem aan als verdachte van mishandeling van een 21-jarige Nijevener. Laatstgenoemde verklaarde dat hij in een Meppels café een aantal vechtersbazen uit elkaar gehaald waarna de betrokkenen, waaronder hijzelf, door de uitsmijters uit het café werden gezet. Buiten gekomen werd hij opgewacht door een groep waardoor er weer onenigheid ontstond. Nadat hij het uit voorzorg op een lopen had gezet, een paar keer was gevallen, werd hij volgens getuigen geslagen door de verdachte. Deze werd ingesloten. (08-192450)

Man door politie aangehouden voor belediging
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 20-jarige inwoner van Fluitenberg aan. De man fietste met 2 vrienden over de Toldijk en had net als 1 van zijn vrienden geen licht op de fiets. Nadat de heren door de politie werden aangesproken, de vriend werd bekeurd, nam de Nijevener op zijn fiets de kuierlatten. Toen de politie hem daarna wilde bekeuren fietste hij wederom weg waarna hij kort hierna staandegehouden kon worden. Tijdens het uitschrijven van een bon schold hij de 2 politiemensen uit voor kutjuten en smerige kutjuten. Tijdens de hierop volgende aanhouding wenste hij niet mee te werken, stribbelde tegen en werd zeer agressief. Geboeid werd hij naar het bureau overgebracht. (08-192454)

Politie pakt Emmenaren met illegaal vuurwerk
SCHOONEBEEK Zaterdagmiddag trof de politie op de Nieuw Amsterdamseweg twee Emmenaren, 16 en 17 jaar oud, met illegaal vuurwerk aan. De knapen waren op de bromfiets naar Duitsland gereden en hadden daar ingekocht. De buit bestond uit strijkers, nitraatbommen, een lawinepijl en knalpatronen voor een vuurwerkpistool. Niet alles was voor eigen gebruik. Een aantal vrienden hadden bij de knapen besteld. De 16-jarige Emmenaar was tevens in het bezit van een vuurwerkpistool die hij thuis had liggen. Deze werd door hem ingeleverd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (08-192294)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280