Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar branden

Beuningen, 16-11-2008 o Brandweer en politie zijn zondagmorgen vroeg twee keer uitgerukt in verband met brandmeldingen. Mogelijk bestaat er tussen beide zaken een verband en de politie gaat uit van brandstichting.

Omstreeks 04.15 uur kwam er een melding vanaf het Thorbeckeplein waar twee rolcontainers met afval vlam hadden gevat. De meldster probeerde zelf het vuur te blussen. Een container die vlakbij een cafetaria stond, werd weggetrokken om overslaan te voorkomen. Brandweerlieden blusten de brandjes.

Een uur later stond een auto op het Julianaplein, dichtbij een supermarkt, in lichterlaaie. Surveillerende politieagenten hadden al rooktontwikkeling gezien rondom het plein en waren er snel. Door de hitte en enkele explosies konden zij echter niet bij de auto komen. De brandweer was ook heel snel ter plaatse en heeft geblust. Desondanks brandde het voertuig volledig uit. De eigenaresse van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan van brandstichting.

Sporenonderzoek
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Onder andere zal de technische recherche zich richten op sporenonderzoek.

Als er getuigen zijn die iets hebben gezien of gehoord dat voor het onderzoek belangrijk kan zijn, worden zij verzocht politieteam Beuningen te bellen. Dit kan op telefoon 0900-8844. Anonieme tips kan je doorspelen via "M" op 0800-7000.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 10:43 | © Regio Gelderland-Zuid |