Halfords: Erg veel vraag naar de e-Solex

16/11/2008 11:05

JansenJager, Communicatietrajecten

Sinds de bekendmaking dat de e-Solex in Nederland wordt geïntroduceerd, zijn er vele enthousiaste reacties en aanvragen voor proefritten binnengekomen bij Halfords. De e-Solex is vanaf 1 december in eerste instantie exclusief verkrijgbaar bij deze winkelketen. Consumenten zijn gretig en willen weten wanneer ze de elektrische snor- en bromfiets daadwerkelijk kunnen zien, voelen en ruiken in de winkel en vanaf wanneer men dus een proefrit kan maken. De e-Solex wordt in 42 Halfords vestigingen fysiek aangeboden en is op bestelling verkrijgbaar in de overige 108 winkels. Op www.halfords.nl zijn de verkopende winkels te vinden. De verkoopprijs van de e-Solex bedraagt 1.595 euro, inclusief BTW.

Veel belangstelling

Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland: "We krijgen op dit moment vele telefoontjes en e-mailtjes binnen wanneer de e-Solex daadwerkelijk verkrijgbaar is in onze winkels en of er al proefritten gemaakt kunnen worden. Er is buitengewoon veel belangstelling voor de milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven Solex die vanaf begin december in onze winkels verkrijgbaar is. Met niet veel meer dan 1 euro aan elektriciteit kan je zo'n 1000 kilometer afleggen op de e-Solex. In deze financieel onzekere tijden, blijkt dit vele consumenten aan te spreken. Bovendien is het goed voor het milieu."

Exclusief bij Halfords

Halfords is de eerste retailer die de e-Solex aan de consument kan aanbieden. De importeur van de e-Solex heeft bewust voor Halfords gekozen vanwege de landelijke dekking, de ervaring en specialisatie op tweewielervervoer en marketingkracht van de retailketen. Elektrisch vervoer vormt een belangrijke peiler in het assortiment van Halfords en de e-Solex vormt daarom een logische keuze naast de verkoop van de elektrische fiets in de winkels. De stille werking en nauwelijks vervuilend gebruik van de 400 W Lithium-Polymeeraccu zonder vervelend geheugeneffect, maken de tweewieler een ideaal vervoermiddel voor korte afstanden. De e-Solex is leverbaar in vier kleurvarianten: zwart/rood, zwart/zwart, zwart/bruin en zwart/grijs.

Electromotor

De e-Solex met retro-look wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een benzinemotor en is ontworpen door de Italiaanse designer Pininfarina. Economie, ecologie en design staan voorop bij deze tweewieler. Er zijn twee versies van de e-Solex: de snorfiets rijdt maximaal 25 km/h en de bromfietsvariant haalt 35 km/h. Halfords biedt zowel het snorfiets- als bromfietsmodel aan.

e-Solex accessoires

Bij Halfords zijn ook diverse accessoires te bestellen voor de e-Solex. Zo zijn er een topcase (koffertje voor achterop) en een stuurmand. De topcase kost 64,99 euro en de stuurmand is verkrijgbaar voor 39,99 euro.

Over Halfords Nederland

Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires. Daarnaast verkoopt Halfords navigatie- en caraudio systemen. Halfords biedt handige producten én diensten die oplossingen bieden voor onderweg met de fiets en de auto. Halfords heeft drie verschillende winkelformats, citystore, superstore en webstore en is daardoor nooit ver weg.

Specificaties e-Solex:

Elektromotor in de naaf van het achterwiel

Maximumsnelheid: 25km/h of 35 km/h (afhankelijk van de versie)

Netto gewicht: 40 kg

Rijtijd: Circa 1,5 uur (25 tot 40 km), afhankelijk van het gebruik

Rijklaar maken plus kentekenplaat en leges : 95 euro

Motor & Accu

Motor: Brushless 400 W

Accu: Lithium-Polymeer, 37V x 16 Ah

o Oplaadtijd: in 4 uur tijd 70 %, in 8 uur tijd 100 %

o Gewicht: 3,9 kg

Veiligheid/ comfort

Ophanging: Verende voorvork

Scharnierend zadel, verend en in de hoogte verstelbaar van 80 to 95 cm

Wielen: Velgen 17 inch

Achteruitkijkspiegels rechts en links

Verlichting

Koplamp en achterlicht

Uitrusting

Snelheidsmeter

Kilometerteller

Indicatie resterende accutijd

Afsluitbare koffertje voorop

Bagagedrager achterop

Inklapbare pedalen

Acculader

Waarschuwingssignaal telefoonoproep via bluetooth

Digitale Klok

EINDE BERICHT





http://www.halfords.nl