Politie IJsselland

|Beekbergen- kleuter met arm vast in poolbiljart | |

Een vierjarige peuter uit Loon op Zand heeft zaterdagavond 15 november met haar arm vast gezeten in een poolbiljart. De brandweer heeft haar bevrijd.

Het meisje verbleef met haar ouders op een vakantiepark. Aan het eind van de middag waren ze in het horecagedeelte van het park. In een onbewaakt ogenblik raakte de vierjarige peuter met haar arm vast in één van de gaten van het poolbiljart. Men probeerde in eerste instantie met groene zeep de arm van het meisje los te krijgen, maar dit lukte niet. De politie, ambulance en brandweer werden gebeld. Brandweerlieden demonteerden het pollbiljart waarna het armpje los kwam. De ouders konden hun geschrokken dochter weer in de armen nemen en van de brandweer kreeg zij een traumabeertje. Het meisje liep een blauwe plek op aan haar arm.

|     |Apeldoorn -  Pietjes zoek                                 |
Twee als Zwarte Piet verklede zusjes uit de wijk Orden zijn zaterdagmiddag 15 november lange tijd zoek geweest. Net toen de politie geïnformeerd was, kwam het verlossende telefoontje; ze waren bij kennissen aan het spelen geweest.

Beide meisjes waren rond 15.00 uur op hun fietsje vertrokken. Toen het donker werd en de pietjes nog niet thuis waren, maakten de ouders zich ongerust en ging men zoeken. Net toen de politie gebeld was, had vader de meisjes gevonden. Ze bleken in al hun enthousiasme bij kennissen op bezoek gegaan. Eind goed, al goed.

|     |Apeldoorn - Zwarte Piet betrokken bij aanrijding          |
De politie zoekt contact met een Zwarte Piet die zaterdagmiddag 15 november op z'n fiets op de Regentesselaan in Apeldoorn in aanrijding kwam met een andere fietser. Deze fietser raakte licht gewond.

Een 64-jarige Apeldoorner reed omstreeks 14.10 uur op de fiets over de Regentesselaan. Een Zwarte Piet op de fiets kwam vanaf het trottoir en botste tegen de man op. Brokkenpiet gaf de geschrokken Apeldoorner nog wel zijn telefoonnummer, maar had haast. Kennelijk moest hij Sinterklaas assisteren bij zijn werkzaamheden. De Apeldoorner die onder meer een pijnlijke schouder en hand opliep, kreeg maar geen contact met Brokkenpiet. Het slachtoffer informeerde de politie omdat hij vermoedt dat hij het nummer verkeerd heeft genoteerd. De gedupeerde en de politie roepen Zwarte Piet op om zich te melden via 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - getuigen vernieling gezocht                   |
In de nacht van zaterdag op zondag 16 november omstreeks 03.35 uur is aan de Roggestraat in Apeldoorn een voordeurruit ingetrapt. De politie hield een 17-jarige Apeldoorner aan en zoekt contact met getuigen van de vernieling.

De ruit werd vernield en een getuige met een hondje informeerde hierover de politie. Aangezien de jongeman de vernieling ontkent, wil de politie graag in contact komen met deze en eventueel andere getuigen. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Apeldoorner - bestuurder probeert aan controle te ontkomen|
Een 34-jarige Arnhemmer is zondagochtend 16 november aangehouden nadat hij aan een verkeerscontrole in Apeldoorn trachtte te ontkomen. Hij bleek te hebben gedronken en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten hadden rond 04.00 uur een controlepost op de Deventerstraat om verkeers-deelnemers die naar huis gingen te controleren. Hierbij werd onder meer op de verlichting gelet. Op een gegeven moment zagen zij een auto naderen en bij het zien van de agenten remde de bestuurder af, gaf gas en reed de woonwijk in. Direct werd naar hem een onderzoek ingesteld en even later werd de geparkeerde auto aangetroffen en wilde de bestuurder weglopen. Hij werd aangesproken en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle werden in totaal 16 personen bekeurd omdat ze geen verlichting op de fiets hadden.

|     |Wenum Wiesel - duur potje lijm                            |
Een 50-jarige man uit Heerde is zaterdagochtend aan de politie overgedragen nadat hij bij een winkel een potje lijm niet afrekende. Hij kreeg een boete van 150 euro.

De man had in de winkel twee potjes lijm gepakt en rekende er bij de kassa maar één af. Hij werd aangesproken door winkelpersoneel en de politie werd gebeld. Op het politiebureau kreeg hij een transactie van 150 euro. Ook kreeg hij een winkelverbod opgelegd.

|     |Apeldoorn - aanhoudingen in stapnacht                     |
De politie heeft zondagochtend 16 november met hulp van horecaportiers in het centrum van Apeldoorn vijf mannen aangehouden die bij vechtpartijen betrokken waren.

De politie kreeg omstreeks 03.45 uur een melding van onenigheid tussen twee groepen jongeren. Beide groepen stonden eerst te bekvechten en plotseling vloog men elkaar in de haren. De vechtenden werden gescheiden en ieder een andere kant opgestuurd. Een 22-jarige Apeldoorner bleef zich hinderlijk gedragen en beledigde de politie. Toen hij hiervoor aangehouden werd, trachtte een 16-jarige plaatsgenoot een agent te slaan om zo de aanhouding te voorkomen. Ook hij werd aangehouden en tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Later die nacht werden nog drie mannen aangehouden. Zij waren in gevecht met enkele stappers en horecaportiers probeerden de vechtenden te scheiden. De politie werd gealarmeerd en toen een politiebiker één van de verdachten, een 25-jarige Epenaar, wilde aanhouden, kreeg hij een vuistslag in z'n gezicht. Het lukte de vechtenden te overmeesteren en twee van hen kregen een boete, de man uit Epe werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - eten vergeten: brand                          |
De brandweer is zaterdagmiddag 15 november uitgerukt naar een brandmelding in de Savornin Lohmanstraat in Apeldoorn. Een bewoner had eten opgezet en was dit vergeten.

De brandweer kreeg even na 16.00 uur de melding van de brand. Bleek dat een bewoner eten op het vuur had gezet en dit was vergeten. De vlam sloeg in de pan en men zag kans het vuur te doven. De brandweer ventileerde het pand.

Einde berichten


---


---


---

---- --