Politie Drenthe

Twee bedrijfspanden branden volledig af

Hoogeveen, 16-11-2008

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee bedrijfspanden afgebrand. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding van een brand in een transportbedrijf aan de Gratemastraat. Niet veel later bleek dat de brand was overgeslagen naar een aangrenzend machineverhuurbedrijf aan de Industrieweg.

Ten tijde van de brand waren er in beide panden geen mensen aanwezig. Uit voorzorg heeft de politie een nabij gelegen sportschool, waar op dat moment een feestje gaande was, ontruimd en de 22 jeugdige bezoekers overgebracht naar een veilige plek.

Het sein "brand meester" werd zondagmorgen omstreeks 07.00 uur gegeven. Brandweerkorpsen uit Hoogeveen, Meppel, Zuidwolde, Beilen, Vledder en Noordwijk (Koekange en De Wijk) leverden assistentie met blusvoertuigen, hoogwerkers en een watertransportvoertuig.

Beide bedrijven zijn verloren gegaan en er is sprake van een miljoenenschade.

Het nablussen zal naar verwachting nog de gehele ochtend duren. Het Bureau Forensische Opsporing van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Voor meer informatie over bovenstaand persbericht kunt u bellen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe via telefoonnummer 0592-451280.