Persberichten stad Utrecht 11.40 uur

Utrecht, 16-11-2008

Verdachten heling aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 14 november heeft de politie twee verdachten van heling aangehouden op de Kaap Hoorndreef.

Het tweetal, allebei 32 jaar oud en afkomstig uit Den Haag en Utrecht, zat rond 09.00 uur in een bestelbus op de Paranadreef. De politie zag de bus die als gestolen gesignaleerd bleek te staan. De inzittenden gingen er met het voertuig als een haas vandoor. Uiteindelijk reden zij zich klem in het drukke verkeer. De bestuurder vluchtte hierop uit de auto. Na enkele meters kon hij door de politie worden aangehouden. De medeverdachte zat nog in de bus en werd eveneens aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Jongens aangehouden voor diefstal auto

HAARZUILENS Op vrijdagavond 14 november heeft de politie drie jongens aangehouden voor diefstal van een auto.

Het drietal uit De Meern, één 15 en twee16 jaar oud, was rond 22.20 uur staande gehouden op de Ockhuizerweg door een inwoner van Haarzuilens. Hij had de jongens zien rijden en vond dit nogal vreemd vanwege hun jonge leeftijd. Hierop alarmeerde hij de politie die ter plekke constateerde dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De drie werden aangehouden en ingesloten in het arrestantencomplex in Houten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Dealers aangehouden

UTRECHT Op vrijdagavond 14 november heeft de politie twee mannen aangehouden vanwege dealen in harddrugs.

De politie betrapte de mannen toen de 36-jarige Utrechter drugs wilde kopen van de 40-jarige andere verdachte, eveneens afkomstug uit Utrecht. Hierop hield de politie de twee mannen aan. De 36-jarige verdachte bleek buiten harddrugs bovendien een knipttang in zijn broek te dragen. Bij onderzoek in de woning van de 40-jarige verdachte werd een behoorlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De twee zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed achter stuur

UTRECHT/DE MEERN In het weekend van 15 en 16 november heeft de politie weer diverse personen betrapt op het rijden onder invloed.

In de vroege ochtend van zaterdag 15 november controleerde de politie rond 04.40 uur een 20-jarige inwoner van De Meern op de Einsteindreef. De verdachte verklaarde direct zelf dat hij geen rijbewijs had. Uit onderzoek bleek dat hij al twee keer eerder was gepakt voor rijden zonder rijbewijs. Hij bleek bovendien onder invloed van alcohol te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op zaterdagavond 15 november heeft de politie rond 21.00 uur een 49-jarige man aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij bleek een kind van twee jaar oud achterin zijn auto te hebben zitten. De man werd staande gehouden op de Lessinglaan. De ademanalyse wees 705 ug/l uit. Hierop werd hij aangehouden en moest mee naar bureau. Tijdens zijn aanhouding uitte de man diverse verwensingen en gedroeg zich recalcitrant, daarop kreeg hij handboeien om. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De moeder van het kind is in kennis gesteld en zij heeft het opgehaald. De politie heeft tevens een melding bij bureau Jeugdzorg gedaan.

Op zondag 16 november heeft de politie een 41-jarige Utrechter aangehouden die onder invloed op zijn snorfiets reed. Zijn rijgedrag was nogal opvallend waarop de politie besloot de man rond 00.45 uur op de Keerkring in De Meern aan te houden. Hij reageerde niet op het stopteken, maar uiteindelijk wist de politie hem te laten stoppen. Hij blies 875 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven

UTRECHT Op vrijdag 14 november heeft de politie rond 17.15 uur een vrouw aangehouden in een winkel aan de St. Jacobsstraat op verdenking van winkeldiefstal.

De 28-jarige inwoonster van Amsterdam viel op bij de beveiliging van de winkel. Het bleek dat zij kleding had verstopt in haar kinderwagen. Hierna wilde zij de afdeling verlaten zonder af te rekenen. Het beveiligingspersoneel heeft haar aangehouden en later overgedragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Diezelfde dag is een 33-jarige man aangehouden vanwege diefstal in een winkel aan de Twijnstraat. De man uit Utrecht wilde rond 20.30 uur de winkel uitlopen zonder de goederen te betalen die hij bij zich had. Hierop is hij door winkelpersoneel aanghouden. De man gedroeg zich erg agressief en werd even later overgedragen aan de politie die handboeien moest gebruiken om de man onder controle te houden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ook op zaterdag 15 november werd een Utrechtse vrouw betrapt op winkeldiefstal. Deze keer op de Steenweg. Een medewerkster van de winkel had rond 13.00 uur die middag gezien dat de 42-jarige vrouw haar kindje nieuwe schoenen had aangetrokken. Vervolgens wilde zij de winkel uitlopen zonder te betalen. Het alarm ging af en de medewerkster van de winkel heeft hierop de moeder met haar kindje aangehouden en vervolgens aan de politie overgedragen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets

UTRECHT - Op vrijdagavond 14 november heeft de politie een 39-jarige Utrechter aangehouden vanwege diefstal van een fiets. De man liep op de Ondiep-Zuidzijde met een afgesloten damesfiets. De Utrechter verklaarde dat de fiets van hem was en dat de sleutel thuis lag. Agenten zijn met hem mee naar huis gegaan, waar bleek dat de sleutel helemaal niet op de fiets paste. Hierop werd hij aangehouden. Later verklaarde hij dat hij de fiets had gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding poging diefstal fiets

UTRECHT De politie heeft op zaterdagnacht 15 november een 37-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op de Breedstraat vanwege poging tot fietsdiefstal.

Op aanraden van een getuige ging de politie rond 03.40 uur direct ter plaatse. Op de Breedstraat aangekomen zagen zij de man naast een fiets staan. Hiernaast lagen drie stenen en het slot van de fiets was overduidelijk beschadigd. Onder de fiets en op het slot was bovendien steengruis te zien. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.