VVD


16-11-2008

De liberale revolutie werkt

Balkenende, neem de leiding!

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte roept minister-president Balkenende op persoonlijk de leiding op zich te nemen in de dreigende economische crisis.
Nederland staat aan de vooravond van een recessie. De VVD waarschuwde hier begin 2008 al voor en riep het kabinet - en met name minister-president Balkenende - op ervoor te zorgen dat de klap voor Nederland zo klein mogelijk zal zijn.
Dankzij de VVD zijn de Nederlandse overheidsfinanciën op orde. Rutte: "Ik hoop dat dit niet veranderd nu dit kabinet aan de macht is. Het is aan Balkenende om de begroting voor 2009 nog eens goed onder de loep te nemen en af te wegen wat echt nodig is. Het kabinet moet verstandig investeren om de economie gezond te houden en vertrouwen hebben in de eigen kracht van Nederlanders."
Liberalen geloven in een krachtige, compacte staat die zich enkel bezighoudt met zaken die mensen zelf niet kunnen regelen - zoals bijvoorbeeld veiligheid en een goede infrastructuur. Dus niet met zaken die zich achter de voordeur afspelen. De overheid moet mensen niet voorschrijven hoe zij moeten leven.
Deze overtuiging staat beschreven in de nieuwe Beginselverklaring die zaterdag 15 november na een levendige discussie door de partij is aangenomen.
"Ik ben er trots op dat we met de hele partij tot dit mooie eindresultaat zijn gekomen. Dit bewijst maar weer eens dat de VVD een partij met visie is, die hoopvol naar de toekomst kijkt. Nederlanders moeten weer het gevoel hebben dat de politiek vertrouwen heeft in mensen. De VVD gelooft dat een samenleving het best tot zijn recht komt als mensen zich kunnen ontwikkelen, zonder dat zij daarbij gehinderd worden door overbodige regelgeving gecreëerd door een betuttelende overheid", aldus Rutte.