Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
16 november, 2008

Sensationele opmars zonder resultaat
Onbeloonde inhaalrace Carlo van Dam op Macau

Macau - Carlo van Dam leek vandaag in de Formule 3 Grand Prix van Macau op weg naar een sensatie, maar aan zijn geweldige inhaalrace kwam vroegtijdig een einde toen pal voor zijn neus een andere auto crashte. Een ontketende Carlo werkte zich op het nauwe stratencircuit in korte tijd op van de 24e startplaats naar de zesde positie en leek zelfs op weg naar een podiumplaats, toen de Spanjaard Roberto Merhi in de zevende ronde vlak voor hem van de baan vloog.

"Het ging inderdaad erg goed, maar de auto van Merhi was simpelweg niet te ontwijken", zegt Carlo, die vrijdag de pole position pakte, maar gisteren in de kwalificatierace in de eerste ronde uitviel en daarom vandaag achteraan moest starten. "Ik had een goede start, lag meteen al negende en bleef vervolgens de ene na de andere auto inhalen. Ik zat al vlak achter Merhi om hem op het rechte stuk voorbij te gaan, toen hij

Aan de sensationele inhaalrace van Carlo van Dam in Macau kwam vandaag na zeven ronden een einde. SASAKI hard de muur in knalde. Er was geen ruimte, maar toch schampte ik hem maar nèt, Mijn ophanging en een band gingen erdoor stuk. Jammer, want een top drie finish had er zeker ingezeten. Brendon Hartley had ik al achter me toen Merhi crashte en Brendon werd uiteindelijk derde. Al met al was het een enerverend weekeinde, waarin duidelijk werd dat we de snelheid hadden om ook deze race te winnen, maar het pakte helaas anders uit. Ik ben echter wel super blij voor mijn team, omdat (teamgenoot) Kunimoto heeft gewonnen. Dat is fantastisch voor Toyota Team TOM's en onderstreept eens temeer het kaliber van het Japans kampioenschap."

END

Contact details (please do not publish)

Carlo van Dam +81802 620 0687 I Mark Koense +31653 105 404 I E-mail mail@carlovandam.nl