Persberichten Binnensticht 11.55 uur

Utrecht, 16-11-2008

Fietsverlichtingscontrole

ZEIST Op vrijdagavond 14 november heeft de politie tussen 18.15 uur en 20.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden aan de Slotlaan en1e Hogeweg.

Bij deze controle had de fietser bij aanhouding de keuze of hij of zij de bon wilde betalen of de verlichting ter plaatse wilde laten maken. Bij de controle waren namelijk twee plaatselijke fietsenmakers aanwezig. In totaal zijn 54 fietsers staande gehouden, hiervan hebben 47 fietsers gekozen om de verlichting ter plaatse te laten repareren. De reparatiekosten bedroegen tien euro. Doel van deze controle is de verkeersveiligheid te vergroten.

Getuigenoproep: vernieling autos

ODIJK De politie kreeg op vrijdagochtend een melding dat aan de Wethouder Hollaan de banden van meerdere autos waren lekgestoken.

Het ging hier om in totaal vier autos, waarvan drie autos met een Pools kenteken, die geparkeerd stonden aan de Wethouder Hollaan vlakbij de kruising met de Booomgaardweg. Mogelijk hebben vandalen de vernielingen aangericht in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 november. De politie heeft deze vernielingen in onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien of op een andere manier meer informatie kunnen verschaffen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Rijden onder invloed

ZEIST- De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november een 33-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden omdat zij onder invloed een auto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen die nacht een automobiliste op de Antonlaan rijden met een kapotte koplamp en schade aan het voertuig. Hierop besloten zij de automobiliste te volgen. Op de kruising Antonlaan/Boulevard reed de automobiliste opeens tegen het verkeer in. Hierop gaven agenten de bestuurder een stopteken. Omstreeks 00.55 uur werd de 33-jarige vrouw op de Boulevard gecontroleerd. Zij bleek te hebben gedronken en bovendien eerder die nacht tegen een lantaarnpaal te hebben gereden. Op het politiebureau blies de vrouw 595 ug/l, zij kreeg een rijverbod van een aantal uren opgelegd. Tegen de vrouw is bovendien proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van een plaats van ongeval.

Mishandeling agent

ZEIST Op zaterdag 15 november is omstreeks 21.15 uur een 49-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor mishandeling van een agent.

Surveillerende agenten reden op de 2e Hogeweg toen zij een auto zagen rijden die niet meer was voorzien van een geldige APK-keuring. Bovendien had de automobilist nog een openstaande boete uitstaan. Hierop is de automobilist staande gehouden. Het bleek te gaan om een 49-jarige man die aangaf dat hij de boete niet kon betalen. Agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol was, maar hij weigerde tot driemaal toe een blaastest af te nemen. Hierop besloten de agenten de man aan te houden. De verdachte liet weten hier niet aan mee te werken en sloot zijn portier. Nadat één van de agenten het portier weer probeerde te openen, haalde de man uit naar de agent. Uiteindelijk is hij met verzet alsnog aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.