Politie Gelderland-Zuid

Man slaat met knuppel: aangehouden

Tiel, 16-11-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd politie gevraagd op de Westluidensestraat in Tiel. Daar zouden twee meisjes met een honkbalknuppel tegen het hoofd zijn geslagen. Aan de mishandelingen zou onenigheid met een ander groepje jongeren vooraf zijn gegaan. Zaterdagmiddag meldde de verdachte, een 19-jarige inwoner van Doesburg, zich aan het politiebureau en werd aangehouden.

Agenten die omstreeks 03.10 uur ter plaatse gingen, troffen op straat een groepje meiden. Eén van hen, van 25 jaar uit Tiel, had zichtbaar verwondingen aan haar hoofd. Ze vertelden een woordenwisseling te hebben gehad met een groepje jongens. Dit was ontaard in het slaan met een honkbalknuppel door één van de jongens. De 19-jarige zou deze uit een geparkeerde auto hebben gepakt.

De agenten drongen er gezien de ernst van het letsel op aan om met de 25-jarige Tielse naar de huisartsenpost te gaan. Dit gebeurde waarna de vrouw inmiddels aangifte van de mishandeling heeft gedaan. Vermoedelijk doet een tweede Tielse, die eveneens een verwonding in haar gezicht opliep, ook aangifte.

Auto in beslag
Intussen zocht de politie uit wie de tenaamgestelde van de betreffende auto was waar de knuppel uit tevoorschijn was gekomen. Dit bleek de inwoner van Doesburg. Omdat de auto gebruikt was bij het uitvoeren van een strafbaar feit, werd deze in beslag genomen en meegenomen naar het politiebureau ten behoeve van het onderzoek. Ook spraken agenten met enkele getuigen op de Westluidensestraat. De verdachte is zaterdagmiddag verhoord. Het onderzoek loopt nog. (08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 12:21 | © Regio Gelderland-Zuid |