Politie Groningen

Zondag 16 november 2008

Provincie Groningen, 16-11-2008

Groningen: man bedreigt voorbijgangers

De politie arresteerde zaterdagmiddag een 26-jarige inwoner van Groningen die op het winkelcentrum aan de Beren het publiek lastig viel en bedreigde. De fiets waarop de man weg wilde gaan, bleek te zijn gestolen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: voetballer mishandeld

Een 17-jarige voetballer uit de gemeente Loppersum deed zaterdag aangifte van mishandeling na afloop van een voetbalwedstrijd aan de Mulock Houwerlaan in Groningen. De jongeman liep na de wedstrijd naar de kleedkamers toen hij in de rug werd aangevallen en in zijn gezicht werd geslagen door een van de spelers van de uit Groningen afkomstige tegenpartij. Toen hij op de grond lag werd hij door een andere speler geschopt. Het slachtoffer liep bij de mishandeling mogelijk een gebroken neus op. Het incident kwam vermoedelijk voort uit een penalty die het slachtoffer vlak voor het einde van de wedstrijd nog was toegekend. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser in de cel

Een 37-jarige inwoner van Ezinge belandde zaterdagnacht in de cel. De man fietste over de Poelerstraat zonder licht en tegen de rijrichting in. Diverse pogingen van een agent de man te laten stoppen, richtte niets uit. Nadat de agent hem uiteindelijk bij een arm had gepakt, liep de man door. De waarschuwing dat een en ander op een arrestatie zou kunnen uitlopen, werd in de wind geslagen. Uiteindelijk kwamen de handboeien eraan te pas om de man aan te houden. Hij mocht in de loop van de nacht naar huis, met een aantal bekeuringen op zak.

Groningen: man beroofd

Een 18-jarige inwoner van Aduard werd zaterdagnacht beroofd op het Broerplein in Groningen. De man werd ter hoogte van de geldautomaat aangesproken door een onbekende. Nagenoeg gelijktijdig kreeg het slachtoffer een klap tegen de hals waarna hem zijn portemonnee werd ontfutseld. De dader rende weg richting de Oude Boteringestraat. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

Groningen: inbraak in winkelboerderij

Een winkelboerderij aan de Beijumerweg werd zaterdagnacht bezocht door inbrekers. Diverse bedrijven werden doorzocht. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De daders kwamen het gebouw binnen door met grof geweld de toegangsdeuren te forceren. De politie is met een onderzoek begonnen.

Oldehove: automobilist botst op tractor

Een 48-jarige automobilist uit Den Horn botste zaterdagmorgen op de Aalsumerweg in Oldehove frontaal op een tractor met aanhanger. Door de klap brak de tractor in tweeën. De automobilist liep onder meer een ingeklapte long en gebroken ribben op. In verband met vermoed alcoholgebruik is van hem in het ziekenhuis bloed afgenomen. De tractorbestuurder, een 22-jarige man uit Oldehove, liep geen lichamelijk letsel op. Onderzoek van de politie wees uit dat de automobilist volledig op de verkeerde weghelft had gereden.

Tolbert: man dreigt met mes

Een 42-jarige inwoner van Tolbert is zaterdagavond in een woning aan de Beelen in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij met een mes zijn vriendin en haar broer ernstig had bedreigd. In een poging zich te verweren, had de broer, een 42-jarige Assenaar, een snijwond opgelopen. De man uit Tolbert zou het mes hebben getrokken en op de keel van zijn vriendin hebben gezet omdat hij een bankpasje wilde. Toen haar broer haar te hulp schoot, werd ook hij bedreigd. De politie moest geweld gebruiken om de verdachte, die zwaar onder invloed was, te kunnen arresteren.

Zoutkamp: broer vernielt woning

Een 18-jarige inwoner van Zoutkamp werd zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij in de woning van zijn zus aan de Panserweg had huisgehouden. De man was daar op visite, was in slaap gevallen, wilde niet weg en viel van de bank waarbij een ook een computer tegen de grond smakte. Eenmaal buiten koelde de man zijn woede op het huis door onder meer een fiets tegen de deur te smijten en een ruit in te schoppen. De 18-jarige werd in zijn eigen huis door de politie gewekt en in de boeien geslagen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winsum: fietsen vernield

Bij het spoorwegstation in Winsum zijn zaterdagnacht ruim 20 fietsen vernield. Er werd op gesprongen en mee gesmeten. De politie stelt een onderzoek in.

Marum: auto in brand

Een aan Het Korige in Marum geparkeerde auto werd zaterdagnacht zeer waarschijnlijk in brand gestoken. Een omwonende zag tegen half zes vlammen bij een woning vandaan komen en alarmeerde de brandweer. De wagen stond op dat moment al volledig in brand. Van de auto bleken alle wielen te zijn verdwenen. De auto is eigendom van een inwoner van Sneek. De politie stelt een onderzoek in.

Blauwe Stad: man gijzelt en bedreigt vrouw

De politie moest zaterdagnacht pepperspray gebruiken om een 58-jarige inwoner van de Blauwe Stad te kunnen arresteren die zijn vrouw had gegijzeld en bedreigd. De politie kreeg in eerste instantie een melding dat aan de Freya een vrouw in de badkamer was opgesloten. Toen de agenten arriveerden, stond er een vrouw in de woonkamer die met een briefje duidelijk maakte dat ze het huis niet uit mocht. Haar man verscheen wel aan de voordeur maar stond niet toe dat de politie de woning binnenging. Toen de agenten dat toch probeerden, werden ze met onder meer een stoel aangevallen. De 58-jarige werd uiteindelijk met behulp van pepperspray in een slaapkamer overmeesterd. Uit eerste onderzoek bleek dat de vrouw vermoedelijk s middags al door haar man was geslagen waarna hij haar had opgesloten en gedreigd had haar te zullen vermoorden. De man is ingesloten.

Stadskanaal: zakkenrolster aangehouden

Personeel van een kledingzaak aan de Hoofdstraat in Stadskanaal en een klant wisten zaterdagmiddag een zakkenrolster aan te houden. De vrouw, een 44-jarige Bulgaarse, was met nog een vrouw in de winkel. Terwijl een van de vrouwen een trui paste en zo de aandacht afleidde, haalde de ander een portemonnee uit de tas van een klant. De diefstal werd echter gezien waarbij de 44-jarige kon worden tegengehouden en aan de politie overgedragen. Op het bureau zakte de verdachte plotseling in elkaar. Pas toen ambulancepersoneel beademingsapparatuur wilde inbrengen, was ze even onverwacht weer bij haar positieven. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Scheemda: jongen met ketting geslagen

Een 15-jarige inwoner van Oostwold werd zaterdagnacht met hoofdletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht na een mishandeling in Scheemda. Het slachtoffer was bij een feest in de Eextahal en kreeg om nog onbekende reden ruzie. Hij werd daarbij met een ketting op het hoofd geslagen. De politie arresteerde een 21-jarige inwoner van Heiligerlee. Omdat de man een militair is, is de zaak in handen gelegd van de Koninklijke Marechaussee.

Oude Pekela: aangehouden voor vernielingen en diefstal

Drie jeugdige inwoners van Oude- en Nieuwe Pekela zijn zondag in alle vroegte in Oude Pekela door de politie aangehouden. Agenten zagen de drie over de Apollolaan fietsen met een tuinbankje op de bagagedrager. Een van de knapen gaf toe dat hij deze had gestolen. Nader onderzoek wees uit, dat de heren, 16, 18 en 19 jaar, meer op hun kerfstok hadden en waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor diverse vernielingen in Winschoten en Oude Pekela. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.