Politie Gelderland-Zuid

Op het spoor betrapt

Door alerte melding aanhoudingen op heterdaad

Geldermalsen, 16-11-2008 o Zaterdagmiddag rond 14.15 uur kreeg de politie in Geldermalsen een melding dat twee verdachte personen op het spoor waren gesignaleerd. Met meerdere eenheden ging de politie richting Nieuwstraat. Agenten zagen al gauw twee mannen, waarvan ééntje een fel geel hesje droeg, lopen op het talud langs de Betuweroute. Met een verrekijker hielden zij de twee in het oog. Intussen werd navraag gedaan of er mogelijk werkzaamheden verricht werden. Dit bleek niet het geval.

Toen de mannen in de gaten kregen dat zij ontdekt waren, gingen zij er op een fiets binnen de spoorbak vandoor. Andere agenten hadden positie ingenomen bij knooppunt Deil, daar werd het tweetal opgewacht en aangehouden.

Langs het spoor vonden agenten gestripte bossen koperdraad en diverse gereedschappen. De aangetroffen spullen zijn op beeld vastgelegd en in beslag genomen. De verdachten, een 51-jarige inwoner van Gorinchem en een 40-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, werden naar het politiebureau overgebracht. Daar zijn ze in verzekering gesteld. De spoorwegpolitie en Pro Rail zijn in kennis gesteld van het gebeuren.

Het politieonderzoek is inmiddels overgedragen aan het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Laatst gewijzigd 16-11-2008 12:56 | © Regio Gelderland-Zuid |