Politie Twente

Persberichten Politie Twente, 16 november 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Verkeerscontrole

Enschede

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 november hield de politie een controle in de binnenstad van Enschede.

Met als resultaat:

- 10 personen aangehouden voor het rijden onder invloed, waarvan 3 rijbewijzen ingevorderd
- 1 persoon aangehouden voor nog openstaande boetes

Verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor:
- Niet dragen van autogordel (7x)
- Niet tonen van rijbewijs (3x)
- Geen fietsverlichting (4x)
- Ongeldig rijbewijs (1x)

- Voeren mistlampen (1x)

- Geen autoverlichting (1x) (08-143642)

Rijbewijzen ingevorderd

Glane

Agenten hielden op vrijdag 15 november om 2.50 uur op de Gronausestraat in Glane een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal aan, omdat deze onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De 23-jarige kwam de agenten op de verkeerde weghelft tegemoet rijden. Zij moesten in de berm uitwijken om een frontale botsing te voorkomen. Er volgde een achtervolging waarbij de agenten de man een stopteken gaven. Hier reageerde de Oldenzaler in eerste instantie niet op. Bovendien bleef hij op de verkeerde weghelft rijden. In Glane verloor de automobilist bijna de macht over het stuur toen hij over een middengeleider reed. Kort daarop kon de man worden aangehouden. De agenten vermoedden dat hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees 755 UGL / 1,74 promille uit. Aangezien hij een beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-143696)

Almelo

Agenten namen op vrijdag 14 november om 22.50 uur aan de Broekerheide in Almelo een 45-jarige automobilist uit Almelo een blaastest af. Zij vermoedden dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Zij hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau. Daar wees een ademanalyse 590 UGL / 1,36 promille uit. Om die reden is het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-143640)

Enschede

Tijdens hun surveillance hielden agenten op zaterdag 16 november om 4.15 uur in Enschede een automobilist aan en vorderden zijn rijbewijs in omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Op genoemde datum en tijd reed de 43-jarige Enschedeër met gedoofde lichten over de Oldenzaalsestraat in Enschede. Agenten kwamen hem tegemoet gereden. Direct daarop sloeg de man linksaf de Oosterstraat in Enschede in. De agenten zagen hem al slingerend rijden en de man een stopteken. Omdat zij vermoedden dat de bestuurder te diep in het glaasje gekeken had, hielden ze hem aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 985 UGL / 2,27 promille uit. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen de Enschedeër opgemaakt. (08-144126)

Vroomshoop

Agenten hielden op zaterdag 15 november om 22.10 uur in Vroomshoop een automobilist aan en vorderden zijn rijbewijs in omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Daarnaast werd de man aangehouden voor het in bezit zijn van drugs. Hij is door de politie in verzekering gesteld.

De 28-jarige man uit Den Ham verklaarde op genoemde datum en tijd drugs te hebben gebruikt. Omdat agenten vermoedden dat de man onder invloed verkeerde is hij meegenomen naar het bureau en aan een bloedproef onderworpen. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend. In de auto die de 28-jarige bestuurde werd door de politie drugs aan getroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-144021)

Almelo

Op zaterdag 15 november hield de politie om 16.00 uur in Almelo een automobilist aan omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en daarbij meerdere aanrijdingen met materiële schade had veroorzaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Volgens oplettende getuigen reed de 66-jarige man uit Almelo op genoemde datum en tijd in een auto over de Binnenhof in Almelo. Hij reed de parkeerplaats op van het winkelcentrum de Schelf. Hierbij wilde de 66-jarige parkeren en raakte daarbij een geparkeerde auto. Vervolgens reed hij weer weg opzoek naar een andere parkeerplaats. Hierbij reed hij met de auto het plantsoen in en raakte een lantaarnpaal. Tot slot reed hij achteruit en raakte met zijn auto weer een geparkeerde auto. Een oplettende getuige hield hem staande en nam de sleutels uit het contact van zijn auto. Onmiddellijk werd door hen de politie gebeld. Omdat vermoed werd dat de man teveel gedronken had wilden agenten een ademanalyse bij de man afnemen. Aangezien de Almeloër dit niet kon volbrengen is een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-143892)

Man met mes aangehouden

Enschede

De politie hield op zondag 16 november om 04.30 uur in Enschede een man aan en stelde hem in verzekering omdat hij met een mes over straat liep.

Op genoemde datum en tijd kreeg de politie een melding dat de 30-jarige Enschedeër met een mes liep te zwaaien voor een horeca gelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Ter hoogte van de Klomp in Enschede zagen agenten de 30-jarige lopen en hielden hem aan. Hierna is de man naar het politiebureau gebracht en door de politie in verzekering gesteld. (08-144125)

Aggregaatdieven aangehouden

Vriezenveen

Met behulp van een oplettende getuige kon de politie op zaterdag 15 november om 16.10 uur twee aggregaatdieven aanhouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

Op genoemde datum en tijd zag een oplettende getuige dat twee onbekende mannen voor een woning in Vriezenveen een aggregaat wegnamen. De politie werd gealarmeerd en trof de twee mannen, een 40-jarige uit Vriezenveen en een 29-jarige uit Tegelen, aan bij een tankstation aan het Westeinde in Vriezenveen. Beide heren werden direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de auto trof de politie het gestolen aggregaat aan. De beide mannen zijn door de politie in verzekering gesteld. (08-143904)

Aanrijding letsel

Borne

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, zondagochtend 16 november op de A35, moesten alle vier betrokkenen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Eén van hen, een 63-jarige Enschedese raakte bij het ongeval zwaar gewond. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Zondagochtend 16 november omstreeks 09.30 uur rijdt een 67-jarige automobilist uit Enschede met als passagiere zijn 63-jarige vrouw over de A35 in de richting van Deventer. Ter hoogte van knooppunt Azelo op de uitvoegstrook richting A1 komt hij, door nog onbekende oorzaak, in aanrijding met een auto bestuurd door een 21-jarige Almeloër. Zijn auto schiet van de snelweg en komt op de kop in de naastgelegen sloot tot stilstand. Hierbij raakt hij lichtgewond en zijn 63-jarige vrouw zwaar gewond. De bestuurder van de andere auto, de 21-jarige Almeloër, raakt bij de aanrijding licht gewond evenals zijn 23-jarige Almelose passagier. De 63-jarige en de 67-jarige zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 21- en 23-jarige zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Van de 21-jarige bestuurder wordt een bloedproef afgenomen in verband met het vermoeden dat hij drugs gebruikt heeft. Beide voertuigen zijn door de afdeling Verkeersongevallen Analyse voor onderzoek afgesleept om de toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen. De politie maakt proces-verbaal van de aanrijding op en bedankt getuigen voor hun eerste hulp. (08-144187)

Twee mannen mishandeld, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Op zondag 16 november werden twee mannen uit Oldenzaal, beide 19 jaar, op de Saasvelderlaan in Oldenzaal door twee onbekende mannen in een bushokje mishandeld. De politie verzoekt getuigen die dit gezien hebben zich te melden via: 0900 - 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Op genoemde datum en tijd kwamen de twee heren uit Oldenzaal twee onbekende mannen in Oldenzaal tegen. De twee onbekende mannen vroegen de 19-jarigen de weg. Waarop zij de weg wezen en nog wat nariepen. Vervolgens gingen de twee Oldenzaalse mannen in een bushokje zitten aan de Saasvelderlaan in Oldenzaal. Kort daarop kwamen de onbekende mannen naar het bushokje en mishandelen het tweetal uit Oldenzaal.

Het signalement van de twee onbekende mannen:
- De ene heeft een kaal hoofd, de ander millimeterhaar
- Beide hebben een buitenlands uiterlijk, vermoedelijk Turks
- Ze spraken niet vloeiend Nederlands
- Beide ongeveer 25 jaar

- Ze reden in een zilverkleurige witte Audi A3, oud model. (08-144155)

---- --