Politie Gelderland-Zuid

Schoenafdruk verraadt dader

Viertal aangehouden

Lienden, 16-11-2008 o Zaterdag aan het begin van de avond bemerkte een bewoner aan de Pieter Breughelstraat dat er iemand over zijn auto liep. Hij was op dat moment bezig in een schuurtje en hoorde wat jongelui buiten. Vervolgens zag hij vier jongens wegrennen richting Rembrand van Rijnstraat. De Liendenaar bedacht zich geen moment en ging er achteraan.

In een brandgangetje trof hij drie van de vier jongens en nam ze mee naar zijn woning. Daar waarschuwde hij de politie. Die hield het drietal aan. Intussen werd telefonisch contact gezocht met de vierde jongen. Die meldde zich al snel aan het politiebureau, ook hij werd aangehouden. Het gaat om jongens van 13, 14 en 14 jaar uit Lienden en een 18-jarige uit Tiel. De ouders van de minderjarigen zijn op de hoogte gebracht.

Uitkomst
In eerste instantie gaven de jongens elkaar over en weer de schuld van het lopen over de auto. Een schoenafdruk bood uitkomst. In de regendruppels was op de auto, die een flinke deuk had opgelopen, een schoenafdruk zichtbaar. Die werd op foto vastgelegd. Vervolgens controleerden de agenten alle schoenen van de jongens, echter geen bleek overeen te komen.
In het onderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat de vierde jongen, die ietsje later was aangehouden, thuis schoenen had omgewisseld. De politie ging naar de woning en trof daar de bewuste schoenen. Het motief van de zool kwam precies overeen met de afdruk. Daarop legde de 18-jarige een bekennende verklaring af.

Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld. De Liendenaar deed aangifte van vernieling van zijn auto.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 13:20 | © Regio Gelderland-Zuid |