Persberichten Lekstroom 13.40 uur

Utrecht, 16-11-2008

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op vrijdag 14 november heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Herenstraat.

Naar aanleiding van vermoedelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij, bezocht de politie rond 10.45 uur het pand. Toevallig kwam de 34-jarige eigenaar uit Nieuwegein langs die vroeg of de agenten binnen wilden kijken. Op de eerste verdieping vonden agenten een zak met gedroogde hennep. Vervolgens werd elders in een loods een trailer aangetroffen met een hennepkwekerij met in totaal 452 planten. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is is inmiddels ontmanteld.

Bedrijfsinbrekers overlopen

NIEUWEGEIN Op zaterdag 15 november heeft de politie drie bedrijfsinbrekers aangehouden op de Herenstraat.

Rond 01.15 uur kreeg de politie een melding dat drie personen met een zaklamp waren gezien in en nabij het bedrijfspand aan de Herenstraat. De politie ging erop af met meerdere voertuigen om zo het gebied af te kunnen zetten. Ondertussen bleef de politie contact houden met de melder. Zo konden twee verdachten worden aangehouden. Na onderzoek werd de derde verdachte op het dak van het bedrijf aangetroffen. Het drietal, allemaal inwoners van Utrecht en 22 tot 23 jaar oud, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Buurtbewoners houden inbreker aan

NIEUWEGEIN Op zaterdagmiddag 15 november hebben buurtbewoners een inbreker op heterdaad betrapt op de Zonnebloemstraat.

Rond 16.00 uur wisten buurtbewoners de 38-jarige verdachte uit Utrecht staande te houden op de Reigersbek. Tijdens zijn aanhouding maakte de verdachte gebruik van een busje traangas. De ter plekke aangekomen politie nam de verdachte over. Bij hem werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Hij is ingesloten voor verhoor en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met scooters

NIEUWEGEIN Op zaterdag 15 november heeft rond 20.40 uur een ongeval plaatsgevonden tussen twee scooters op de Noorderveldweg. Hierbij is een 16-jarige jongen aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Nieuwgein en een 16-jarig meisje uit Houten reden op één scooter uit de richting van Nieuwegein. De 16-jarige verdachte uit Vianen kwam hen tegemoet, was aan het inhalen en reed op de verkeerde weghelft tegen het tweetal aan. Toen de politie ter plekke kwam, had de verdachte zijn bromfiets even verderop verstopt in de bosjes. Deze werd echter snel gevonden. De bromfiets bleek na navraag niet verzekerd te zijn. Met beenletsel, knieletsel en een gebroken pols is het drietal overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wacht het medisch onderzoek af waarna proces-verbaal tegen de verdachte zal worden opgemaakt.

Sportfeestje vroegtijdig afgelast

NIEUWEGEIN - In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november kreeg de politie even na 01.00 uur de melding dat op een feest door een groep van ongeveer 60 man gevochten werd op de sportvelden aan de Newtonbaan.

Ter plekke aangekomen, bleken drie partijen op het sportfeestje behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Men zocht ruzie met elkaar en her en der zijn klappen uitgedeeld. Na overleg met de organisatie is besloten dat het einde feest was. De groepen verlieten gefaseerd het feest.

Kort daarop, rond 01.20 uur, kreeg de politie een melding binnen dat twee jongens door drie andere jongens achterna waren gezeten en mishandeld. Hierop hield de politie een 17-jarige jongen uit IJsselstein aan. De verdachte zou één van de twee jongens hebben geslagen en geschopt. Het 18-jarige slachtoffer uit Amersfoort hield hieraan pijn in zijn been en kaak over. Zowel de verdachte als de andere jongens waren aanwezig geweest op het feestje van de sportvereniging op de Newtonbaan. De verdachte is ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn moeder is in kennis gesteld.

Vernieling auto

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 november heeft de politie een 18-jarige inwoner uit Nieuwegein aangehouden vanwege vernieling van een auto.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding binnen dat twee jongens op de Vingerhoekhof een spiegel van een auto hadden getrokken. Ter plaatse aangekomen troffen agenten de verdachte aan. Na navraag bij de melder bleek dat alleen deze verdachte verantwoordelijk was voor de vernieling. De verdachte is ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de auto wordt in kennis gesteld.