Ingezonden persbericht


LAURENS VANTHOOR WORDT FANTASTISCH ZESDE IN MACAU GRAND PRIX!

MACAU, 16 NOVEMBER 2008 - Laurens Vanthoor heeft vandaag tijdens de 55e Macau Grand Prix voor een daverende stunt gezorgd door uitstekend als zesde te finishen! In een spannende race dat gekenmerkt werd door vele crashes wist Vanthoor met goede rondetijden en fraaie inhaalacties optimaal te profiteren van de diverse misstappen van zijn concurrenten. In de slotfase van de vijftien ronden tellende race wist het Belgische talent zijn positie op zijn achtervolgers met succes te verdedigen en kwam uiteindelijk als zesde over de meet.

In de warming-up voorafgaand aan de prestigieuze Macau Grand Prix zocht Vanthoor met een gewijzigde set-up de 6,1200 meter lange baan op. Vanthoor benutte de twintig minuten durende training volledig om een snelle tijd op de chrono's te zetten. Hij eindigde de sessie als zeventiende. In de hoofdrace kwam Vanthoor opnieuw niet goed van zijn plaats. Door een haperende koppeling sloeg zijn motor bijna af, waardoor hij zes posities moest prijsgeven. Toen hij zijn weg vervolgde naar de eerste bocht 'Mandarin' wist hij te profiteren van de eerste crash, waarbij Sam Bird en Roberto Streit waren betrokken. De safetycar kwam er onmiddellijk aan te pas om beide auto's te verwijderen. Na de herstart verschalkte Vanthoor een concurrent op het rechte stuk, waardoor hij doorschoof naar de twaalfde plaats.

Daarna zat Vanthoor in de sandwich met Renger van der Zande en Jon Lancaster. De Belgische rijder zat echter te kort op Lancaster om hem te passeren, remde vervolgens iets te laat en ging wijd tegen de muur. Van der Zande wist hem hierdoor te passeren, maar Vanthoor behield de aansluiting. Halverwege de race wist Vanthoor opnieuw een rijder te pakken toen de volgende crash zich aandiende. De 17-jarige rijder denderde inmiddels de top tien binnen. Na de herstart wist hij met een fraaie inhaalmanoeuvre nog een rijder te passeren en lag op de achtste plaats. Vier ronden voor het einde schoof Vanthoor zelfs door naar de zesde plaats, toen Kei Cozzolini en Daniel Campos-Hull elkaar toucheerden. Doordat zijn naaste achtervolgers echter steeds dichterbij kwamen, moest Vanthoor alles uit de kast halen om zijn plaats te behouden. Ondanks dat ze met drie wagens breed naast elkaar reden, trok Vanthoor telkens aan het langste eind en wist de deur rondelang goed dicht te houden. Zijn portie vechtlust werd beloond met een zesde plaats aan de finish!

LAURENS VANTHOOR: "Vooraf was ik al erg tevreden wanneer ik de top tien zou halen, maar een zesde plaats is natuurlijk fantastisch! Ik heb precies gedaan wat van mij gevraagd werd en dat betaald zich uit. Een beter resultaat is niet mogelijk. Macau is echt een heel gave ervaring. Je rijdt van muur naar muur, een foutje kun je je hier niet permitteren. We hebben ons stap voor stap weten te verbeteren. Dat is prima gelukt. Volkswagen, het gehele team en ik hebben keihard gewerkt voor dit resultaat. Ik ga nu even ontspannen en Macau ontdekken om het autosportseizoen 2008 definitief af te sluiten!"

UITSLAG RACE 02 MACAU GRAND PRIX, ZONDAG 16 NOVEMBER 2008


01. Keisuke Kunimoto, TOM's Racing, 15 ronden, 41:01.864
02. Edoardo Mortara, Signature-Plus, + 01.710s
03. Brendon Hartley, Carlin Motorsport, + 04.006s
06. LAURENS VANTHOOR, RC MOTORSPORT, + 12.975s

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie en fotografisch materiaal www.laurensvanthoor.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

---- --