Persberichten Eemland Zuid 15.00 uur

Utrecht, 16-11-2008

Winkeldief

LEUSDEN Op vrijdag 14 november omstreeks 19.10 uur is een 36-jarige man uit Leusden aangehouden voor winkeldiefstal.

Na een melding gingen agenten poolshoogte nemen bij een winkel aan t Erf. Hier zou een man een volle winkelkar met boodschappen hebben gestolen. De verdachte zou een aantal producten hebben gescand bij een zelfscankassa. Hierbij rekende hij de artikelen echter niet echt af. De man liep vervolgens met een volle winkelwagen de winkel uit. Toen winkelpersoneel dit ontdekte, alarmeerde zij de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte al weg.

Surveillerende agenten herkenden op zaterdag 15 november de verdachte op basis van het doorgegeven signalement van het winkelpersoneel. De 36-jarige man uit Leusden kon hierop alsnog worden aangehouden. De politie heeft de winkeldiefstal nog in onderzoek.

Softdrugs

AMERSFOORT Op basis van binnengekomen informatie heeft de politie op zaterdag 15 november om omgeveer 12.15 uur hennep aangetroffen in een woning aan de Noorderweg.

In deze woning vonden zij 282 hennepplanten. Bij onderzoek ter plaatse constateerden agenten dat stroom werd afgetapt. De politie stelde direct onderzoek in naar de eigenaar van de aangetroffen hennep. Het bleek te gaan om een 23-jarige man uit Zeist. De hennepplantage is inmiddels ontmanteld. De man is aangehouden.

Technische verkeerscontrole

LEUSDEN/WOUDENBERG De politie heeft op vrijdagavond 14 november een technische verkeerscontrole/scootercontrole gehouden aan de Bavoortseweg en de Twijderij en de Parklaan.

Vanaf 14.00 uur tot 20.30 uur zijn 48 bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 34 bekeuringen uitgeschreven voor (in Leusden) onder andere: een defecte uitlaat, geen kentekenbewijs kunnen tonen, geen remkabel en het ontbreken van spiegels. Eén bestuurder was nog geen 16 jaar. In Woudenberg zijn bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van het rijbewijs, het niet dragen van een helm, geen verzekering en geen deugdelijke reminrichting. Daarnaast is een bromfiets in beslaggenomen voor nadere technische controle.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Op vrijdagochtend 14 november heeft de Verkeerspolitie een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg. Vanaf 08.00 uur tot 11.00 uur zijn 1.988 voertuigen gecontroleerd. In totaal overschreden 43 bestuurders de maximaal toegestane snelheid van 70 km/h. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 90 km/h.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT/WOUDENBERG In het weekend van 15 en 16 november heeft de politie weer diverse personen betrapt op het rijden onder invloed.

WOUDENBERG- In de vroege ochtend van zondag 16 november is een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Omstreeks 03.35 uur werd de 41-jarige man uit Scherpenzeel gecontroleerd op de Europaweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 550 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd.

AMERSFOORT Op vrijdagavond 14 november controleerde de politie rond 20.30 uur een 34-jarige inwoner van Amersfoort. De automobilist reed slingerd over de rand van de stoep bij de Waterdreef. Meerdere omstanders hadden al tevergeefs geprobeerd de man te laten stoppen. Ook negeerde de man instructies van de politie. Pas toen een agent in burger zijn auto voor de verdachte neerzette, stopte de automobilist. Na een bloedtest bleek dat de man onder invloed van alcohol was en kreeg hij een rijverbod van 24 uur. Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

LEUSDEN Op zaterdag 15 november heeft omstreeks 15.51 uur een verkeersongeval op de kruising Heiligenbergerweg/Burg. de Beaufortweg plaatsgevonden.

Twee fietsers reden op de Lockhorsterweg en staken de weg over. Een 29-jarige man uit Amesfoort passeerde op zijn fiets een 79-jarige vrouw uit Amersfoort. Op dat moment sloeg de bejaarde vrouw linksaf en raakte ten val. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis in de omgeving vervoerd. Zij heeft ernstig letsel aan haar bekken opgelopen.

Inbraak bedrijf

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november is omstreeks 3.30 uur een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor inbraak uit een bedrijf.

Getuigen van de inbraak hadden twee verdachten kunnen aangehouden met buit. De twee verdachten konden echter ontkomen. Meerder politie-eenheden gingen toen ter plaatse, de verdachten reden op een scooter richting de Laan der Hoven. Na een achtervolging reed de 29-jarige bestuurder van de scooter zich vast in een fietsenrek bij de Potterbakkerlaan. De andere verdachte, de opzittende van de scooter, ging er te voet vandoor. Op een gegeven moment raakte de bestuurder van de scooter los van het fietsenrek en reed vervolgens de sloot in. Hij schold toen één van de agenten uit. De verdachte is daarop aangehouden en de scooter is inbeslaggenomen. De politie doet nog onderzoek naar de inbraak.