Politie Gelderland-Zuid

1270 ug/l op ademanalyse

Alcoholcontrole in de stad

Nijmegen, 16-11-2008 o Bij alcoholcontroles in Nijmegen heeft de politie zaterdagavond en - nacht vijf bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Eén persoon was wel erg verkeersonveilig bezig door notabene tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid met veel te veel alcohol op achter het stuur plaats te nemen. De extreem hoge uitslag van 1270 ug/l spreekt voor zich.

Politieagenten startten om 21.45 uur met een alcoholcontrole op de Voorstadslaan. Twee bestuurders werden aangehouden die met alcohol op reden. Een Beginnend Bestuurder blies 150 ug/l, voor deze groep gelden immers strengere regels, en een andere bestuurder zat met 380 ruim boven de wettelijke grens van 220 ug/l.

Tijdens de alcoholcontrole hoorden surveillerende agenten, die met hun dienstauto langs de controlelocatie reden, een collega roepen "die automobilist negeert ons stopteken". De bestuurder ging rechtsaf de Weurtseweg op. De agenten gingen er direct achteraan en wisten de bestuurder alsnog aan de kant te krijgen. De man, van 53 jaar uit Nijmegen, verklaarde in het geheel géén stopteken gezien te hebben. De onvermijdelijke blaastest volgde, met als indicatie "F" dat doorgaans wijst op behoorlijk alcoholgebruik. Dit bleek ook zo, wees de uitslag van 1270 ug/l op de ademanalyse uit. Bij het verder natrekken van gegevens van deze bestuurder kwam naar voren dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte. Dit in verband met een eerdere hoge uitslag voor rijden onder invloed.

Vervolg controle
De controle op de Voorstadslaan werd voortgezet tot 23.30 uur. Daarna volgde de Graafseweg als controleplek. Hier werd van 02.15 uur tot 03.45 uur gecontroleerd. Tweemaal is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De uitslagen waren hier 400 respectievelijk 530 ug/l.

In totaal werkten 256 weggebruikers mee aan een blaastest. Acht agenten deden aan de controles mee.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 14:23 | © Regio Gelderland-Zuid |