Vereniging VNO-NCW

VNO-NCW start handelsplatform met groothandel

16 november 2008 - De ondernemingsorganisatie VNO-NCW start met een handelsplatform om de belangen van de groothandel in ons land beter te waarborgen. In het platform zitten prominente vertegenwoordigers uit de groothandel. Een jaar geleden tekenden VNO-NCW en het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) al een samenwerkingsverband.

De start van het handelsplatform vindt maandag plaats tijdens het jaarsymposium 2008 van het NVG in Den Haag. Voorzitter wordt Herman de Boon (tevens voorzitter VNG). Het platform lobbyt voor versterking van rol en positie van de groothandel en concentreert zich voorlopig op de logistieke functie van de groothandel, onderwijs (beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel), internationaal ondernemen en internationaal duurzaam handelen.

VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes schetst het streven om de groothandel als onbekende reus binnen de Nederlandse economie tot een bekende reus te maken. Het besef dat de groothandel een gigantische bijdrage levert aan welvaart en werkgelegenheid in Nederland moet zeer breed, maar vooral ook bij politici en beleidsmakers, toenemen.

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77