Ingezonden persbericht


Persbericht 16 november 2008

Radio 5 breekt luisterrecord met Evergreen Top 1000

Succes eerste Evergreen Top 1000 reden voor herhaling

Bijna 700.000 mensen van 55 jaar en ouder luisterden in de eerste week van november naar de Evergreen Top 1000 op Radio 5. Dit is een recordbeluistering binnen de Radio 5 doelgroep. Dertig procent van de luisteraars liet de radio ook langer aanstaan dan gebruikelijk. Eén op de tien luisterden zelfs meer dan vijftig (van de in totaal vijfenzestig) uur. Bovendien krijgt de Evergreen Top 1000 het bijzonder hoge rapportcijfer 8 van de luisteraars. Dit blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau De Vos & Jansen. Ook werd de website van het nostalgische radiostation massaal bezocht. Radio5.nl werd tijdens de Evergreen Top 1000 vijf keer meer bekeken dan gebruikelijk en de pageviews vertienvoudigden.

Radio 5 zendermanager Kees Toering is opgetogen over de goede cijfers. "Deze eerste Evergreen Top 1000 is echt een schot in de roos. Dat zie je niet alleen aan de hoge luistercijfers en vele internetbezoeken, maar ook aan het hoge rapportcijfer en aan de duizenden enhousiaste reacties die we via email en het gastenboek ontvingen. Er komt volgend jaar dan ook zeker een tweede editie".

Evergreen Top 1000

Maandag 3 november ging de Evergreen Top 1000 van start op Radio 5. Vijf dagen lang, van 06.00 uur tot 19.00 uur, duizend nostalgische nummers uit de jaren '40, '50, '60 en '70 die door de jaren heen niets aan populariteit hebben verloren. De lijst met klassiekers is samengesteld door het radiostation zelf. Stemmen van voorgaande toplijsten van themaweken zijn bij elkaar opgeteld, waardoor een prachtige lijst is ontstaan.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Open Huis (EO) en Familie Nederland (RVU) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Rocky Tuhuteru.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht