Politie Zuid-Holland-Zuid

16/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 16-11-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
DIVERSEN Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hebben op diverse plekken alcoholcontroles gehouden. Ze hielden twee autobestuurders aan. Een hiervan was een beginnend bestuurder. De andere was de aanhouding van een 53-jarige automobilist uit Sliedrecht. Dat gebeurde op zaterdagavond 15 november 2008 op de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Zijn promillage was zo hoog dat de politie zijn rijbewijs invorderde. De controles vonden naast Sliedrecht ook plaats in Alblasserdam, Dordrecht en Molenaarsgraaf.

BEDREIGING
GORINCHEM Agenten hebben een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden voor bedreiging. De politiemensen gingen op zondag 16 november 2008 rond 01.30 uur naar een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Gorinchem. De portiers vertelden dat de verdachte hen had bedreigd. Verder had de verdachte binnen in de zaak ook al moeilijk gedaan. Hij pakte zelf een fles drank vanachter de bar en zette deze aan zijn mond. Verder gooide de 30-jarige een glas bier leeg over een meisje. De agenten zochten in de buurt en vonden de verdachte in de Boerenstraat.

BELEDIGING
SLIEDRECHT Op de Stationsweg in Sliedrecht is een 26-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Agenten waren daar op zondag 16 november 2008 omstreeks 02.15 uur. Ze schreven twee bekeuringen uit aan fietsers omdat hun verlichting van de fietsen niet in orde was. De verdachte bemoeide zich hiermee. Op het moment dat de agenten weg wilden rijden beledigde de 26-jarige hen. Hierop volgde zijn aanhouding. Hij kreeg voor deze belediging een transactiebedrag van 350 euro.

MISHANDELING
SLIEDRECHT Voor een horecagelegenheid aan het Burgmeester Winklerplein in Sliedrecht hebben agenten een 26-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij stond daar met een groep en kreeg ruzie met het personeel. De verdachte sloeg onder andere de bril van een portier af en bedreigde andere mensen. De groep begon zich er ook mee te bemoeien. Verder bleek dat de 26-jarige al een toegangsverbod voor de horecagelegenheid had. De politiemensen hielden de verdachte op zondag 16 november 2008 omstreeks 04.30 uur aan en namen hem mee naar het bureau.