Politie Gelderland-Zuid

Twee letselongevallen

Nijmegen/Lent, 16-11-2008 o Zaterdagavond vonden twee verkeersongevallen plaats met letsel tot gevolg. In Nijmegen raakte een 21-jarige bromfietser uit die plaats gewond aan zijn hoofd en in Lent liep een 49-jarige Arnhemse bestuurder eveneens letsel aan het hoofd op. De Arnhemmer is door de brandweer uit zijn voertuig geknipt.


* In Nijmegen vond omstreeks 18.50 uur op de kruising Graafseweg Neerbosscheweg een aanrijding plaats tussen een 21-jarige bromfietser en een 26-jarige automobiliste uit Rotterdam. De Nijmegenaar reed op het (brom)fietspad van de Graafseweg richting Wijchen. Getuigen verklaarden dat hij vermoedelijk met wat verhoogde snelheid voorbij was gereden en bij nét groen licht de Neerbosscheweg wilde oversteken. Op dat moment reed nog een auto van rechts, richting Jonkerbosplein. Door de aanrijding kwam de 21-jarige met zijn hoofd op het asfalt terecht. Hij droeg zijn helm niet op juiste wijze waardoor die was afgevallen. De bromfietser is per ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd.

Later onderzoek wees uit dat de man geen rijbewijs heeft en dus niet had mogen rijden. Van de bestuurders is een verklaring opgenomen en ook spraken agenten met enkele getuigen. Nog onduidelijk is of de Rotterdamse door rood is gereden.
* In Lent gingen agenten na een melding van een ongeval naar de Prins Mauritssingel. Daar troffen zij voor de Ovatonde een lantaarnpaal die eruit was gereden. Een eind verderop stond in de berm een gestrande auto. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder in een slip was geraakt, de berm invloog, vervolgens een lantaarnapaal meenam en een paar honderd meter verder tot stilstand kwam. De bestuurder, van 49 jaar uit Arnhem, was nog in de auto, hij had een hoofdwond. Een ambulance en ambulancemotor waren ook snel ter plaatse en hebben de man gefixeerd. De agenten riepen met spoed de assistentie in van de brandweer om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Brandweerlieden hebben vervolgens de auto rondom de Arnhemmer weggeknipt. Daarop kon hij naar het UMC St Radboud worden overgebracht.

Aangezien de 49-jarige aanspreekbaar was, is bij hem een blaastest afgenomen. Het sensorapparaat gaf als indicatie "A", wat doorgaans erop wijst dat er sprake is van alcoholgebruik. In het ziekenhuis is bij de man daarom een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal tegen de bestuurder wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 15:24 | © Regio Gelderland-Zuid |