Politie Zaanstreek-waterland

Drukke vrijdagnacht in Purmerend

Purmerend, 16-11-2008 o De politie heeft vrijdagnacht op en rond de Koemarkt diverse malen moeten ingrijpen bij incidenten. Zaterdag bleef het rustig.

Vrijdagnacht kwam een paar groepen jongeren met elkaar in conflict op de Koemarkt. De politie heeft de groepen uit elkaar gehaald. Korte tijd later ontstond er opnieuw ruzie tussen de groepen, nu op de Koestraat. De politie kwam vanwege de dreigende situatie met meerdere eenheden ter plaatse. Twee personen zijn aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een bevel. Ook bij enkele andere incidenten elders in het centrum zijn diverse jongeren aangehouden.
Zaterdagnacht was de politie rond de Koemarkt duidelijk en in opvallende kleding aanwezig vanwege geluiden dat de rekening van vrijdagnacht tussen de groepen jongeren vereffend zou worden. De groepen waren wel aanwezig, maar de politie heeft ze uit elkaar gehouden, waardoor het rustig bleef. Er zijn bij enkele kleine incidentjes met andere jongeren enkele Purmerenders aangehouden voor belediging van agenten en het niet voldoen aan een bevel.