Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 16-11-2008

Politie houdt buurtonderzoek na schietincident Tilburg

TILBURG: Zaterdagavond 15 november 2008 werd omstreeks 23.15 uur in of voor een woning aan de Bisschop van Zoeststraat een 32-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer liep daarbij schotwonden op en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hij is nog steeds onder medische behandeling.

Kort na het incident arresteerde de politie de 36-jarige bewoner van het pand op de verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het
schietincident. Hij is inmiddels uitgebreid verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Er wordt gesproken over mogelijk twee daders, jonge knullen, die gevlucht zouden zijn in de richting van de Houtstraat.

De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Een team grootschalige opsporing (TGO) onderzoekt met circa 20 rechercheurs de achtergronden van deze zaak en ondervraagt vandaag (zondag 16
november) de omwonenden. Getuigen die menen iets gezien te hebben, wat verband kan houden met deze schietpartij, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Politie houdt toezicht op uitgaansleven

TILBURG: De horecanacht van zaterdagavond 15 november op zondag 16 november was druk maar gezellig volgens de dienstdoende agenten. De politie verrichtte drie arrestaties.

Een 36-jarige man uit Lage Mierde werd om 00.10 uur aangehouden vanwege bedreiging.
De verdachte werd uit een café gezet vanwege wangedrag en begon toen te dreigen naar de eigenaar van het café. De man is in verzekering gesteld. In het kader van het project 'Weekendje weg' volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat de geweldpleger meteen een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding krijgt. De verwachting is dat hij minimaal tot a.s. maandag vast zit.

De twee andere arrestanten betroffen wildplassers die zich, bij het uitschrijven van een bekeuring, niet konden of wilden legitimeren.

Verder schreef de politie bekeuringen uit voor het plegen van
baldadigheid (1x), wildplassen (9), parkeren op trottoir (2x), tegen de richting inrijden (1x).

Uitgaan in het centrum van Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Tilburg bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het gebied overzien.

Politie onderzoekt incident na voetbalwedstrijd

TILBURG: De politie onderzoekt een incident dat plaatsvond op
zaterdagmiddag 15 november op de Ruekertbaan na afloop van een voetbalwedstrijd. Om 14.30 uur speelden het elftal B2 van RKTVV en het elftal B4 van voetbalvereniging WSC uit Waalwijk tegen elkaar. Tijdens de tweede helft in de wedstrijd ontstond er ruzie tussen een speler van RKTVV en een speler van WSC. Omdat er over-en-weer geslagen werd, trok de scheidsrechter de rode kaart voor de beide kemphanen. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd waren er geen problemen.
Omstreeks 16.00 uur was de wedstrijd afgelopen, waarbij WSC met 0-2 had gewonnen.
De Waalwijkse voetballers vertrokken meteen. Een aantal leden van RKTVV ging er achteraan, waarop twee bestuursleden de groep
terughaalde.
Terwijl de leden van RKTVV nog stonden na te praten op het
parkeerterrein reed een nog onbekende automobilist op hen in. De man reed achteruit met hoge snelheid op de groep in, waardoor iedereen opzij moest springen. Een persoon werd geraakt. Hij viel voorover over de motorkap en rolde linksaf naast het voertuig. Hij raakte licht gewond (schaafwond op de handpalm). De automobilist reed met flinke snelheid weg naar de uitgang.

De politie nam een aangifte op van het 16-jarige Tilburgse slachtoffer en sprak al met diverse getuigen van het incident. Aan de hand daarvan verwacht de politie de dader van het incident te kunnen achterhalen.

Dronken foutparkeerster moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Zaterdagavond 15 november sprak de politie de bestuurster van een personenauto aan. Dat gebeurde rond 21.45 uur op het Verdiplein. De automobiliste trok de aandacht omdat ze haar auto op een schuine oprit, bedoeld voor voetgangers en gehandicapten parkeerde. Er waren voldoende vrije andere parkeergelegenheden. De 48-jarige vrouw uit Tilburg had alcohol gedronken. Om die reden werd zij gearresteerd en moest ze mee naar het politiebureau voor het ondergaan van een ademanalyse. Het lukte haar niet om de ademanalyse voltooien, waarna werd overgegaan tot een bloedproef. Het bloedmonster wordt onderzocht op het alcoholpromillage door het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut. De agenten vorderden het rijbewijs van de vrouw in en maakten proces-verbaal tegen haar op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 24 uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te
onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Een 31-jarige man uit Jaworno (Polen) moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie, nadat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man werd zondag 16 november om 04.30 uur door politieagenten betrapt op het Burgemeester van de Mortelplein. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 630 ug/l. Reden voor invordering van het
rijbewijs, een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Ook dronken op een fiets rijden is verkeersgevaarlijk en dus verboden. Dat ondervond een
Een 21-jarige man uit Lage Mierde. Hij werd zondag 16 november om 04.10 uur door politieagenten betrapt op de Veldhovenring. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 740 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur.

Een andere beschonken verkeersdeelnemer bestuurde een brombakfiets. Dat gebeurde zaterdagmiddag 15 november om 19.00 uur op de
Hoevenseweg. Hij werd gearresteerd en onderging de ademanalyse (395 ug/l). De verdachte kon zich echter niet legitimeren. Na afloop werd hij thuis gebracht met de afspraak dat hij zijn rijbewijs nog even zou laten zien aan de agenten. De man ging er via de achterdeur van de woning vandoor. Dat was van korte duur want hij werd even verderop in de wijk ingerekend. Uit onderzoek bleek dat hij een rijontzegging had en bij de controle de personalia van zijn broer had opgegeven. Hij kreeg voor drie feiten proces-verbaal: het rijden onder invloed, het rijden tijdens ontzegging en het opgeven van een valse naam.

Auteur Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-11-2008 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |