Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout NB, 16-11-2008

Passant redt oma (53) en peuter (2)

WASPIK: Een 31-jarige man uit Sprang-Capelle redde een 53-jarige oma en haar 2-jarige kleinkind nadat zij met hun auto in de sloot waren geraakt.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag 15 november 2008 rond 17.25 uur op de Vogelenzangweg in Waspik. De man reed achter de bewuste auto en zag het voertuig in een bocht onverwacht rechtdoor gaan, het water in. De auto belandde op zijn kop in het water en alleen de bodemplaat en de wielen staken nog boven het wateroppervlak uit.

De getuige belde eerst het alarmnummer 112 en bedacht zich vervolgens geen moment en sprong het water in. Het lukt hem niet om het
bestuurdersportier open te krijgen. Met veel krachtinspanning kon hij uiteindelijk wel de achterdeur openen, waarbij hij meteen het 2-jarige kind in zijn handen geduwd kreeg. Hij bracht de peuter in veiligheid en redde vervolgens de 53-jarige vrouw uit de auto.

De vrouw (afkomstig uit Looon op Zand) verklaarde nadien dat ze door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt was. Door het koude water dat haar auto binnenstroomde kwam ze bij kennis. Het lukte haar (vanwege de ontstane schade) niet om haar kleinkind te bereiken. Op de tast heeft ze vervolgens het kind losgemaakt en toen de achterdeur
openging, duwde ze het kind meteen naar buiten. Vervolgens werd ze zelf gered door de man uit Sprang-Capelle. Oma en kind zijn door de huisarts onderzocht en hadden geen lichamelijk letsel opgelopen. De vrouw was wel enorm geschrokken door de gebeurtenis.

Drugs en inbrekersgereedschap

WASPIK: Agenten controleerden in de nacht van zaterdag 15 november op zondag 16 november 2008 een personenauto op de A-59. Rond 02.30 uur moest de 38-jarige man uit Drunen stoppen. Het bleek dat de rechter hem een ontzegging van de rijbevoegdheid had opgelegd en hij helemaal niet achter het stuur mocht zitten. Daarnaast werd in zijn auto 3,8 heroïne en inbrekersgereedschap gevonden. De man kreeg drie
processen-verbaal: voor het rijden tijdens een ontzegging, het bezit/vervoeren harddrugs en het bezit van inbrekers gereedschap.

Snelle reactie na melding van asociaal rijgedrag

DUSSEN: Surveillerende agenten werden aangesproken door een passerende automobilist. Hij vertelde dat hij ernstig gehinderd was op de autosnelweg A-27 en sprak over asociaal rijgedrag. Het was gebeurd op zondag 16 november rond 02.15 uur. Omdat hij het kenteken van de agressor had genoteerd was het huisadres van de verdachte bekend. De agenten gingen daar meteen polshoogte nemen en zagen de verdachte vlak bij zijn woning rijden. Hij bleek onder invloed en werd gearresteerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 420 ug/l. Goed voor een
proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur

Proces-verbaal vanwege gebruik hard drugs

DRIMMELEN: De inzittenden van een auto trokken de aandacht van de politie. De auto stond zaterdagochtend 15 november rond 10.45 uur.stil langs de kant van de Ruilverkavelingsweg in Drimmelen. Het leek alsof de twee inzittenden sliepen, terwijl de motor van de auto draaide. Bij controle bleek dat het duo drugs aan gebruiken was. De twee hebben een waslijst aan antecedenten op het gebied van diefstallen en drugs. In de auto is 1.2 gram heroïne gevonden en in beslag genomen. Ook de auto werd uit het verkeer genomen gezien de erbarmelijke staat waarin het voertuig verkeerde. De twee verdachten kregen proces-verbaal. Het gaat om twee mannen, 30 en 25 jaar oud zonder vast woon- of verblijfplaats in Nederland.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-11-2008 17:05 | © Regio Midden en West Brabant |