Politie Gelderland-Zuid

Honden helpen zoeken naar vermiste Drutenaar

Druten, 16-11-2008 o De politie is nog steeds op alle mogelijke manieren op zoek naar de vermiste Drutenaar Frans Bull. Zowel zaterdag als zondag is met behulp van honden naar hem gezocht. Ook is dit weekend een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de lucht in gegaan ter ondersteuning van de zoekactie.

De 87-jarige Frans Bull is donderdagmiddag rond 15.00 uur vanaf de Amtshuisstraat in Druten voor een wandeling vertrokken. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Politieagenten hebben sinds donderdag de wijde omgeving afgezocht, zowel met dienstauto's als te voet hebben zij grote gebieden uitgekamd. Een verstuurde SMS-Alert in Druten en omgeving leverde tot nu toe vier tips op. Ook berichtgeving via de media leverde een tip op. Deze informatie is uiteraard input voor het onderzoek.

Hulp aangeboden
In verband met het onderzoek meldde zich vrijwillig een hondenbrigade (Veterinary rescue dog team) bij de politie. Na een briefing zijn zij zaterdag met 6 honden een zoekactie gestart. Tot aan de blauwe brug (Noord-Zuid) is gezocht, ook in de watertjes met een boot. Tevens is de andere kant op tot aan Deest gezocht. Zondag is het zoeken met 3 reddingshonden voortgezet. Dit keer is met name tussen Afferden en Druten aan weerszijden van de Van Heemstraweg gezocht. Het zoeken naar de 87-jarige gaat verder.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 17:43 | © Regio Gelderland-Zuid |