Politie Gelderland-Zuid

Vier aanhoudingen in drugsonderzoek

Groesbeek, 16-11-2008 o Politieteam Groesbeek heeft naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek opgestart. Dit onderzoek had betrekking op het verhandelen van drugs vanuit een woning in de Horst. Vrijdagavond resulteerde dit in een politieactie waarbij vier personen werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Drie van hen hebben tijdens verhoor bekennende verklaringen afgelegd.

Vrijdag hielden agenten een woning in de Horst in de gaten van waaruit vermoedelijk in drugs gedeald werd. Een 27-jarige inwoner van Wijchen werd s avonds na een bezoek aan deze woning staande gehouden. In het kader van de Opiumwet stelden agenten nader onderzoek in. In zijn auto troffen zij een hoeveelheid drugs aan (waaronder 4 gram pure coke en 11 wikkels). De Wijchenaar is meteen aangehouden. De man vertelde de drugs gekocht te hebben in de woning in de Horst.

Meer drugs en nepwapen

Even later ging de politie de betreffende woning binnen. Daarbij was ook een drugshond van de Douane aanwezig. In het pand troffen de agenten drie personen aan, zij werden eveneens aangehouden op grond van de Opiumwet. Het gaat om twee inwoners van Groesbeek, een man van 39 en een vrouw van 44, en een 50-jarige inwoner van Berg en Dal.

In de woning vond de politie een hoeveelheid drugs, waaronder cocaïne, seals met joints en xtc-pillen. Tevens trof zij diverse voor de drugshandel benodigde attributen. Alle spullen werden in beslag genomen. Ook vond de politie in de woning een nepvuurwapen. Ook die werd voor het onderzoek in beslag genomen.

Auto in beslag

Vervolgens werd ook de auto van de verdachte uit Berg en Dal aan nader onderzoek onderworpen. Ook hieruit kwamen diverse attributen en goederen tevoorschijn die voor drugshandel worden gebruikt. Niet alleen deze spullen, maar ook de auto zelf werd in beslag genomen. De auto wordt geconfisqueerd voor de Belastingdienst in verband met nog openstaande boetes. De 50-jarige bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs en niet verzekerd. Voor beide zaken ontving hij een afzonderlijk proces-verbaal.

De vier verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Drie verdachten, de man en vrouw uit Groesbeek en de Wijchenaar, hebben inmiddels bekennende verklaringen afgelegd. Het onderzoek is afgerond. Het dossier wordt opgemaakt en zal verzonden worden naar het Openbaar Ministerie.
(08)

Laatst gewijzigd 16-11-2008 18:07 | © Regio Gelderland-Zuid |