KNHS


Afscheid van Meppeler Markthallen
16 november 2008
Michel van der Knaap - Stand-by

MEPPEL (KNHS) - Na 45 jaar is er een einde gekomen aan het Internationale Indoor Concours Hippique van Meppel, zoals dat al die jaren plaatsvond in de voor de hippische sport unieke markthallen van Meppel. Uniek vanwege de lage zoldering, de duizenden gloeilampen aan priksnoeren en de talloze pilaren die het dak dragen. Ondanks in het verleden gedane toezeggingen door de gemeenteraad van Meppel dat niet eerder tot sloop zou worden overgegaan voordat er een vervangende accommodatie zijn, wordt in januari begonnen met de sloop, zonder dat er een vervangende accommodatie is.

De organisatoren van het I.C.H.I. Meppel hebben een oud koelhuis gevonden dat binnen een jaar geschikt gemaakt zou kunnen worden om alle indoor evenementen die nu in de Markthallen worden gehouden te herbergen. Toch heeft het er alle schijn van de onwil en het onvermogen, die het gemeentebestuur van Meppel in haar beleid ten aanzien van de Markthallen al 20 jaar kenmerken, ook nu weer roet in het eten zou kunnen gooien. De oppositiepartij PvdA en de VVD hebben echter besloten de door de organisatie ontwikkelde plannen in de komende raadsvergadering opnieuw op de agenda te plaatsen. Een spontane actie van de bij dit evenement betrokken vrijwilligers leverde ruim 3.000 handtekeningen op, die op de slotavond aan locoburgemeester Egbert van Dijk werden aangeboden.

In de Grote Prijs van Meppel ging de zege naar Michel van der Knaap (Putten) met Stand-by, die in de barrage met negen ruiters de snelste bleek. Hij legde het parcours af in 35.17 seconden en dat was net iets sneller dan Marcel de Boer (Nieuw Leusen) met Utrilla. Suzanne Tepper (Winschoten) legde met Sensation beslag op de derde plaats. Angelique Hoorn (Wanneperveen), reeds vier maal winnaar van deze Grote Prijs, had de eer de laatste ruiter te zijn die in de Meppeler Markthallen een parcours sprong. Hoorn kwam met Fabels niet verder dan de zevende plaats. In de finale van de klasse ZZ ging de zege naar Cristel Kalf (Wezep) met White Socks.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs / finale ZZ internationaal:


1) Michel van der Knaap (Putten) - Stand-by - 0 / 0 - 35.17
2) Marcel de Boer (Nieuw Leusen) - Utrilla - 0 / 0 - 35.65
3) Suzanne Tepper (Winschoten) - Sensation - 0 / 0 - 37.08

Foto: Michel van der Knaap met Stand-by door: www.melissen.net