Auto verzekeren met slecht schadeverloop wordt gemakkelijker


BERGEN OP ZOOM, 20081116 -- In de premieoorlog tussen autoverzekeraars is het de kunst om die autoverzekeringen te sluiten, waarbij zo min mogelijk schade optreedt. Wie een paar keer pech heeft met autoschade, moest tot voor kort dus diep in de buidel tasten voor een autoverzekering.

De vergelijkingssite Depremievergelijker.nl komt met twee nieuwe autoverzekeringen waar mensen met een zogenaamde malusregistratie door een slecht schadeverloop (minjaren op hun autopolis) met een schone lei kunnen beginnen.

"Voor gevallen waarbij men met slechts één schade in de Malus is gekomen, is er de nieuwe AutoPerspectiefPolis" vertelt Kees van den Berg van Depremievergelijker.nl. "Dit betekent, dat wij de normale inschaling op de Bonus/Malusladder hanteren onder aftrek van slechts één trede. Vaak resulteert dat toch nog in een korting van 35% in plaats van een opslag van 20% (!) Voor mensen die door meer schaden lager zijn gezakt op de beruchte ladder, bijvoorbeeld met met -5 schadevrije jaren, hebben we ook oplossingen waardoor de premietoeslag van 20% dikwijls achterwege kan blijven"

De nieuwe autoverzekeringen zijn niet onbeperkt toegankelijk. "Voor mensen die ieder jaar opnieuw schaden melden houdt het voor ons ook op, en zullen we de gang naar een gespecialiseerde verzekeraar zoals Rialto moeten adviseren" aldus van Van den Berg. "De groep die een paar schaden op hun naam hebben, en die we nu toch kunnen helpen met een betaalbare autoverzekering, is echter een stuk groter geworden"

http://www.depremievergelijker.nl





ingezonden persbericht