PvdA Rotterdam


Weer uitzicht voor Apollo

Zo 16 Nov 2008 - Redactie
Weer uitzicht voor Apollo

De PvdA vindt dat er weer vaart komt in het lang voortslepende conflict rondom de huisvesting van homo-jongerenorganisatie Apollo. De organisatie moest maanden geleden hun pand aan de Van Oldebarneveltstraat verlaten wegens uitgebreide renovatiewerkzaamheden. Sindsdien wordt gezocht naar een passende oplossing. Voorlopig heeft Apollo onderdak gevonden bij het COC.

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin heeft meerder keren aangedrongen op een snelle oplossing. Maar die oplossing bleef uit. Bij de begrotingsbehandeling werd deze week duidelijk dat wethouder Grashoff de regie over de toekomst van Apollo in handen heeft genomen.

Hij heeft met de homo-jongerenorganisatie om tafel gezeten en afgesproken dat zij bij het COC kunnen blijven of een jaar lang onder begeleiding van de gemeente zoeken naar een nieuwe ruimte. Bovendien krijgen zij een hogere subsidie om meer activiteiten te kunnen organiseren.

Ik ben blij dat dit probleem eindelijk richting een oplossing gaat. Ik hoop dat Apollo snel een definitieve plaats in Rotterdam vinden, zodat zij weer volop activiteiten kunnen organiseren. Ik blijf het van belang vinden dat Apollo haar eigen identiteit moet kunnen behouden, aldus Wijntuin.