650 motorcrossers gestart, 102 halen de finish

16/11/2008 22:50

PR Newswire

SCHEVENINGEN, Nederland, November 16 /PRNewswire/ --

- Belg Steve Ramon winnaar derde Red Bull Knock Out

Na een hartstochtelijk gevecht tussen Nederlandse en Franse coureurs is er uiteindelijk een Belg met de hoofdprijs vandoor gegaan in de derde Red Bull Knock Out. Steve Ramon (28) was iedereen te vlug af in de heftigste strandrace ter wereld na twee manches van anderhalf uur. De Fransman Arnaud Demeester werd tweede, de Belg Johan Boonen legde beslag op plaats drie.

(Photo: http://www.newscom.com/c gi-bin/prnh/20081116/328423 )

Een van de hobbyisten, TJ, met nummer 387: "ik heb een uur over het eerste rondje gedaan, het was verschrikkelijk, ik was letterlijk Knock Out". Voor de overige 548 die uitgevallen zijn was het ook een ware veldslag. Vele wereldtoppers gingen letterlijk of figuurlijk 'knocked out' in de dramatisch verlopen race, de strijd tegen de elementen was heftig. Erik Eggens stond in koppositie en kwam ongelukkig ten val, David Knight (Eng), Marc de Reuver en Timotei Potisek (Fra) gingen allen aan de leiding toen hun machine het begaf. RTL GP commentator Allard Kalff die ook het lef had om mee te doen viel en brak zijn pols op twee plaatsen.

Iedereen met een grote dosis lef en een crossmotor kan deelnemen aan deze unieke en onmetelijk zware strandrace. Jurgen van den Goorbergh; de taaie man uit Breda, die van geen ophouden weet in zijn motorsport carrière, Dakar voor de deur en toch nog even de Knock Out bedwongen; "de ultieme kick is bereikt in mijn motorsport carrière". Hij eindigde op een eervolle 51e plek.

Ook als je twee dagen voor de start nog niet op de deelnemerslijst staat en een telefoontje waagt naar de organisatie, zoals in het geval van winnaar Steve Ramon. "De race viel niet op een goed moment in het jaar, maar ik houd gewoon van strandraces, vandaar de late beslissing. Ik heb de race rustig gereden in mijn eigen tempo en nooit geforceerd. Het allerbelangrijkste is de concentratie," zei de Belg, die in 2006 op de tweede plaats eindigde.

De derde Red Bull Knock Out op het strand van Scheveningen werd net als vorig jaar bezocht door 150.000 mensen. De 650 deelnemers kwamen uit acht verschillende landen. Onder hen waren 50 wereldtoppers, een handjevol BN'ers en de rest van het veld bestond uit bloedfanatieke amateurs. Zij gingen niet alleen de strijd aan met elkaar maar vooral die met de elementen: zand, zee en wind.

Autocoureur Tim Coronel is totaal verzuurd na de race: "Maar ik heb er een nieuwe hobby bij", roept hij triomfantelijk. "Ik heb mijn prestatie van vorig jaar verbeterd, zes rondjes!

Andere Bekende Nederlanders kwamen niet zonder kleerscheuren uit de race. SBS-presentatrice Sjimmy Bruijninckx kneusde haar duim. 'Boer' Frans blesseerde zich aan zijn elleboog en Rintje Ritsma viel uit met motorpech.

Noot aan de redactie,