Politie Zeeland


---


W-2222-2008 Inbraak in winkelpand, Oost-Souburg
Zondag rond 04.30 uur kreeg de politie een melding dat drie manspersonen vanuit de Paspoortstraat hard wegliepen in de richting van het Oranjeplein.
Terwijl de politie onderweg was kwam er een melding dat er was ingebroken in een winkelpand in de Paspoortstraat. De winkelier, die boven de winkel woont, werd wakker van glasgerinkel en ging kijken. Het bleek dat het glas van de toegangsdeur vernield was en dat de kassa, die preventief openstond en leeg was, was gestolen. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld en in de Westerscheldestraat werden drie mannen, die aan het signalement voldeden, aangetroffen. De drie, twee Vlissingers van 18 jaar en een 20-jarige Oost-Souburger, werden aangehouden op verdenking van diefstal en braak. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Z-2223-2008 Rijden onder invloed, Axel
Op de Zaamslagseweg in Axel werd zaterdag om 17.30 uur een 42-jarige man uit Bergen op Zoom betrapt op rijden onder invloed.
De politie gaf de man, die slordig reed, een stopteken en nam een blaastest af. Het bleek dat de automobilist meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

W-2224-2008 Aanhouding in Middelburg
In de Granaat in Middelburg werd zondag rond 04.30 uur een 32-jarige man uit Goes aangehouden.
De politie had de man, die onder invloed van alcohol was, eerder die nacht In de Segeerssingel aangetroffen terwijl hij met een baksteen tegen een verkeersbord stond te slaan. Nadat hij hierover was aangesproken, wilde hij naar het station en vond dat de politie hem maar moest brengen. Na het noteren van zijn identiteit, moest de man toch echt gaan lopen. Later die nacht kwam bij de politie een melding binnen over glasgerinkel in de Granaat en bleek dat het glas van de voordeur van een woning met een tegel vernield was. De Goesenaar werd in de directe omgeving van de woning op de grond tegen een elektriciteitskastje aangetroffen. Hij is aangehouden op verdenking van vernieling.


O-2225-2008 Auto in de sloot, Bruinisse
Op de Hageweg in Bruinisse is zaterdag omstreeks 07.45 uur een 56-jarige Poolse automobiliste met haar auto in de sloot gereden.
De vrouw liep een hoofdwond en enkele gebroken ribben op. Een passagier, waarvan geen gegevens bekend zijn, liep eveneens een hoofdwond op. Beiden zijn naar een ziekenhuis in Dirksland gebracht. De auto raakte beschadigd.