Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (1e) pakt overwinning in Jerez!

Jerry van de Bunt (DNF) uitgevallen

De laatste race van het seizoen tijdens de Spaans Open kampioenschappen op het circuit van Jerez de la Frontera heeft het DeGraaf / Exact Software Juniors afgesloten met een overwinning. De Zwitser Randy Krummenacher wist in een zinderende race nipt de overwinning te pakken voor de Spaanse kampioen Efren Vazquez. Jerry van de Bunt viel helaas uit in de 11e van de 16 ronden tellende race.

Randy Krummenacher kende een matige start en, startend van de pole position, kwam als vierde de eerste ronde door. Er onstond een kopgroep van 4 rijders waarin Krummenacher in de tweede ronde de derde positie veroverde. Krummenacher moest vechten voor zijn plek maar nam al snel de tweede positie over van Pere Tutusaus. Samen met Efren Vazquez sloeg Krummenacher een gaatje ten opzichte van Tutusaus en pakte vier ronden voor het einde de leiding over van Vazquez en pakte superieur de overwinning!

Jerry van de Bunt had een matige start en kwam in het gedrang in de eerste ronde en viel terug naar de 36e positie. Van de Bunt kwam alleen te rijden en probeerde alles om naar voren te komen. Jammer genoeg lukte dat niet en in de 11e ronde liep de motor stuk en was het einde race voor de sympathieke tiener uit Nijkerkerveen.

Randy Krummenacher (1e): "Pffff, dit was geen gemakkelijke race! Ik wist dat ik sneller was dan Vazquez maar op de rechte stukken liep zijnn motor iets sneller. In het uitacceleren was mijn motor sneller maar het was moeilijk om hem te passeren. In de 12e ronde lukte het me en concentreerde ik op mijn eigen ronden. Ik ben enorm blij dat ik de race heb gewonnen en na mijn matige seizoen kan ik mijn geluk niet op!! Ik kan niet wachten tot volgend seizoen. Ik wil graag mijn team bedanken voor het geweldige werk wat ze verricht hebben en op dit moment heb ik gewoon het beste team ter wereld!"

Jerry van de Bunt (DNF): "Het is erg jammer dat ik deze laatste race van het seizoen niet heb kunnen uitrijden. Bij de start ging het al mis waarin ik de motor bijna kwijt was. Tijdens de race ging het niet goed. Voor mijn gevoel was de motor compleet anders en had ik moeite om de motor op de ideale lijn te houden en kwam ik niet in mijn ritme. Tot overmaat van ramp liep de motor ook nog eens stuk en was het drama compleet. Ik heb wel een fantastisch seizoen gehad en daarvoor ben ik het team erg dankbaar! Graag wil ik mijn teamgenoot van de laatste twee wedstrijden Randy feliciteren met zijn overwinning."