Landen van over de hele wereld komen samen om het ondernemerschap te vieren

13/11/2007 18:23



PR Newswire



LONDEN, November 13 /PRNewswire/ --

- Van 17-23 november 2008 worden ideeën van jonge mensen losgelaten op de grootste maatschappelijke issues

Vandaag ontmoette de Britse premier Gordon Brown Carl Schramm van de Kauffman Foundation om het aftellen te starten tot aan de Global Entrepreneurship Week 2008 (Wereld Ondernemerschap Week 2008), 's werelds grootste eenmalige evenement, dat het ondernemerschap met jonge mensen wil vieren en promoten.
De aankondiging werd gedaan tijdens een bijeenkomst in Londen, waar vooraanstaande zakenlieden en ondernemers van over de hele wereld verzameld waren. Mensen uit 26 van de 37 landen die tot nu toe hebben ingetekend waren aanwezig. Global Entrepreneurship Week 2008 is opgericht door "Make Your Mark", een door zakenmensen geleide en door de overheid gesteunde campagne om in Groot-Brittannië een cultuur van ondernemen te creëren. De in de V.S. gevestigde Kauffman Foundation, 's werelds eerste stichting die ondernemerschap promootte is medeorganisator.
"De Ondernemersweek is in Groot-Brittannië een overweldigend succes - deze week vinden er meer dan 5.000 verschillende evenementen plaats. Van nu af aan zal het via Global Entrepreneurship verbonden zijn met ondernemerscampagnes over de hele wereld", aldus premier Brown. "Door het ontketenen van de creativiteit en ideeën van jonge mensen van over de hele wereld kunnen we succesvolle producten en ondernemingen creëren." Van 17-23 november 2008 zullen miljoenen mensen deelnemen aan evenementen die wereldwijd door duizenden organisaties zijn georganiseerd. Door mensen via activiteiten te inspireren en ze met via sociale netwerken online met elkaar te verbinden, zal deze week de volgende generatie ondernemers van de wereld voortbrengen.
Global Entrepreneurship Week zal de waarde promoten van het ontketenen van ideeën van jonge mensen over ondernemerschap, gericht op de belangrijkste maatschappelijke issues; het gaat dan over issues als armoede, klimaatverandering en duurzaamheid.
"Jonge mensen van over de hele wereld zijn betrokken bij beginnende ondernemingen, waarbij ze hun creativiteit, hun vindingrijkheid en energie gebruiken om een bedrijf te starten en problemen op te lossen", voegde Schramm toe. "Deze ondernemersgeest - het hart van de Global Entrepreneurship Week - is een onbetaalbare bron die de wereld moet aanboren om meer mensen over de hele wereld te laten delen in de economische groei en om de uitdagingen die op ons af zullen komen tegemoet te kunnen treden." Global Entrepreneurship Week heeft al 37 landen aan boord en verwacht dat er de komende maanden meer zullen volgen. Het initiatief wordt als eerste gesteund door de internationale sponsors IBM en NYSE Euronext, alsmede een groot aantal internationale partners, waaronder het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma, het Gemenebest, JA Worldwide, de Young Americas Business Trust, Lisbon Council, Endeavor, Ondernemers Organizaties en Council on Competitiveness.
Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.unleashingideas.org.

Website: http://www.unleashingideas.org

Kauffman Foundation, +1-816-932-1042