Vliegende start doldwaze komedie Boeing Boeing

01/10/2008 11:28

Joop van den Ende Theaterproducties

Komend theaterseizoen brengt Joop van den Ende Theaterproducties de toneelkomedie Boeing Boeing naar Nederland. Vandaag stelde de cast zich aan de pers voor op Schiphol, een locatie geheel in stijl met de verhaallijn van de komedie. Jon van Eerd, die de rol van de Harrie op zich neemt en tevens de vertaling op zich nam, is klaar om te beginnen: " Ik vind het heerlijk om in november weer met een geweldige productie en een energieke cast door het land te gaan en tegelijkertijd het Nederlandse publiek te trakteren op een avond onbedaarlijk lachen."

De cast repeteert momenteel in Focus in Amsterdam. De première van Boeing Boeing is op 17 november in De Goudse Schouwburg in Gouda. Naast Jon van Eerd zijn ook Wilbert Gieske, Lone van Roosendaal, Dominique van Vliet, Camilla Siegertsz en Irene Kuiper te zien in Boeing Boeing. De regie is in handen van Caroline Frerichs.

Boeing Boeing is hét voorbeeld van een doldwaze komedie waarin alles om timing draait. De onnozele Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) verstoort het leventje van oude bekende Bernard (Wilbert Gieske), die een verhouding heeft met drie verschillende stewardessen (o.a. gespeeld door Lone van Roosendaal). Een ingenieus vluchtschema zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Veranderingen in dienstregelingen, vertragingen en de komst van een Boeing 747 gooien het schema echter danig in de war.

Vanaf 1 november is de toneelkomedie Boeing Boeing te zien in meer dan 90 theaters in Nederland. Kaarten zijn te verkrijgen via Top Ticket Line 09000-300 5000 (45 cpm), de theaters en www.toneel.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl