RVD/KH: Prinses Màxima bezoekt project 'DJA on Wheels'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden bezoekt maandagmiddag 17 november het project DJA on Wheels bij Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Een groep jonge wetenschappers van De Jonge Akademie (DJA) bezoekt de school per bus om leerlingen kennis te laten maken met de wetenschap en het werken als wetenschapper.

Leerlingen van de eerste en tweede klas havo en vwo van het lyceum bekijken die dag het thema 'eten' op een wetenschappelijke manier. Teams van leerlingen nemen het tegen elkaar op in workshops, een estafette en experimenten. Ze leren hierdoor het stellen van de juiste vraag en het vinden van een antwoord, waardoor er nieuwe vragen ontstaan.

DJA on Wheels is ontwikkeld ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en bezoekt in november en december vijf middelbare scholen. De zeventig leden van DJA komen uit verschillende richtingen van de wetenschap. DJA is opgericht door de KNAW om verbinding te leggen met jonge wetenschappers.

Noot voor redacties (