De Haagse Hogeschool

De seminarweek âZorg en welzijn van morgenâ bij De Haagse Hogeschool

Van geitenwollensokken-imago tot leren luisteren met je ogen De seminarweek âZorg en welzijn van morgenâ bij De Haagse Hogeschool In de week van maandag 17 tot en met vrijdag 21 november 2008 vindt op De Haagse Hogeschool een seminarweek plaats georganiseerd door de Academie voor Sociale Professies. Tijdens deze week, met als thema âZorg en welzijn van morgenâ, is er ruimte voor studenten, docenten en professionals uit het werkveld om elkaar te ontmoeten en met elkaar te debatteren over actuele ontwikkelingen in welzijn, zorg en maatschappij.

De seminarweken die de academie twee keer per jaar organiseert zijn bedoeld als ontmoetingsplek voor zowel beginnende als ervaren professionals waarin actuele ontwikkelingen worden besproken en geëxperimenteerd kan worden met nieuwe werkvormen en waarin nieuwe kennis wordt ontwikkeld.

Tijdens de workshop âLeren luisteren met je ogenâ worden studenten bijvoorbeeld geprikkeld door de kracht van beelden. In de lezing âMaatjes opstapâ wordt verteld over de achtergronden en situatie van thuisloze jongeren én over het maatjesproject waarbij jonge vrijwilligers wekelijks samen met thuisloze jongeren sporten of een andere activiteit doen. De presentatie âIk? Cultureel Ondernemerâ wordt geleid door een ervaringsdeskundige die laat zien hoe een cultuur met geitenwollensokken-imago doordringt in de wereld van zelfstandig ondernemen. En in âTrend en Mentaliteitâ onderzoekt cultuurpsycholoog en journalist Jos van der Lans of er sprake is van een trendbreuk in de professionaliteit van het sociaal werk.

Het volledige programma is te vinden op www.haagsehogeschool.nl/seminarweeksocialeprofessies