Gemeente Waterland

11 november 2008

Creatieve lunch voor alle mantelzorgers in Waterland

Mantelzorgers leveren een onmisbare bijdrage aan de samenleving. Zij bedrijven in feite topsport. Voor hun prestaties worden zij op maandag 17 november van 10.00 tot 13.30 uur beloond met de gezellige Dag van de Mantelzorg in cultureel centrum de Bolder, winkelcentrum `t Spil in Monnickendam. Deze wordt georganiseerd door Centrum Mantelzorg, in samenwerking met Jennifer Kampen, en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Waterland.

Mantelzorg is langdurige en intensieve hulp die partners, familieleden of vrienden geven aan iemand in hun naaste omgeving. Het kan daarbij gaan om een gehandicapt kind, een dementerend familielid, een chronisch of ernstig zieke partner, een broer of zus met een psychische of psychiatrische aandoening of een oudere die er alleen voor staat. Ongeveer één op de zeven Nederlanders verleent mantelzorg. Veel van hen weten niet dat zij mantelzorger zijn.

Vaak beschouwen mantelzorgers het geven van hulp aan een naaste als vanzelfsprekend. Zij halen er ook veel voldoening uit. Toch kost deze zorg veel tijd en energie, zoveel zelfs dat het eigenlijk topsport is. Voor de landelijke Dag van de Mantelzorg is daarom gekozen voor het thema `Mantelzorg is topsport'.

Tijdens de culinaire workshop worden kleine lunchgerechten bereid die daarna samen worden genuttigd. Er is alle ruimte voor een onderling gesprek. Na afloop ontvangt iedere deelnemer onder andere een receptenboekje. De gemeente en Centrum Mantelzorg willen met deze dag mantelzorgers nieuwe energie geven, zodat zij hun topprestaties vol kunnen houden. Alle mantelzorgers uit Waterland zijn van harte welkom. Kent u iemand in uw omgeving die intensief zorgt voor een naaste, wijs hem of haar dan op deze dag.

Aanmelden kan via Centrum Mantelzorg. Indien nodig kan de zorg voor de naaste worden overgenomen door een vrijwilliger. Ook dit kan bij Centrum Mantelzorg worden aangevraagd. Aanvragen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 088 - 38 32 111, of per email via info@remove-this.centrummantelzorg.nl. Informatie is ook te vinden op www.centrummantelzorg.nl


---