Gemeente Dordrecht

Historisch Steekspel uitgezonden op TV Rijnmond

De geschiedenisquiz Steekspel door scholieren is eind oktober/begin november opgenomen in de historische Statenzaal in Het Hof. In zeven afleveringen wordt deze spannende quiz uitgezonden op TV Rijnmond. Tijdens de FINALE in de laatste uitzending strijden de twee beste kandidaten om de overwinning.

Verleden van Nederland in Zuid-Holland
Spraakmakend onderdeel van de campagne Verleden van Nederland in Zuid-Holland is de geschiedenisquiz Steekspel voor de hoogste klassen van het Voortgezet Onderwijs. Acht schoolteams verspreid over Zuid-Holland hebben de uitdaging aangenomen om te strijden om de overwinning.

De quiz is opgenomen in de Statenzaal omdat dit de politieke bakermat van Nederland is. In de Statenzaal heeft de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsgevonden in 1572. Voor deze plek is gekozen omdat het aansluit op de uitgangspunten van de campagne.

De uitzendingen vinden plaats op 17 en 24 november, 1 en 8 december met de fina le op 15 december. De aanvangstijd is 18.25 uur op TV Rijnmond. De uitzending wordt elke twee uur herhaald op dezelfde dag.

Steekspel wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Erfgoedhuis Zuid-Holland, Fonds 1818, de Provincie Zuid-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Kunstgebouw, Probilio en de steden Dordrecht, Delft, Den Haag, Gouda, Leiden en Rotterdam.



Gemeente Dordrecht