Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 12 november 2008

Eerste editie Nederlandse Ondernemerschap Week van start

Science Park Amsterdam Center for Entrepreneurship doet mee aan wereldwijd initiatief

Gepubliceerd op 12 november 2008

Op maandag 17 november gaat de eerste editie van start van de Nederlandse Ondernemerschap Week (N-O-W) met een speciaal openingsevenement georganiseerd door het Science Park Amsterdam Center for Entrepreneurship (SPACE). N-O-W is onderdeel van The Global Entrepreneurship Week, het wereldwijde initiatief van de Kaufman Foundation, die tot en met zondag 23 november in meer dan vijfenzeventig landen wordt gehouden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week zijn er evenementen op het gebied van ondernemerschap, innovatie en economische ontwikkeling. Studenten, medewerkers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen, ondernemers, managers, mensen van non-profitorganisaties en overheden en vele anderen nemen deel aan verschillende activiteiten, van speednetwerken tot de workshop `een multinational in 7 dagen', voor de creatieve scholier tot aan de ambitieuze professional.

Het openingsevenement van N-O-W vindt plaats bij Euronext in Amsterdam en bestaat uit twee parallelle programma's. Tijdens het eerste programma zijn er voordrachten van onder anderen Frans Lavooij (voorzitter Kamer van Koophandel Nederland), Lodewijk Asscher (wethouder Economische Zaken Gemeente Amsterdam), Rinke Zonneveld (Ministerie van Economische Zaken) en Peter Korsten (IBM). Tijdens het parallelprogramma (programma 2) zijn er onder andere rondetafelsessies over ondernemerschap en onderwijsprogramma's in Nederland. Hieraan nemen verschillende Nederlandse centra voor ondernemerschap deel, waaronder het Centre for Amsterdam Schools of Entrepreneurship (CASE) en het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE). Aan het eind van de middag komen de twee programma's samen met een paneldiscussie over `Ondernemerschap van verschillende generaties' met Bert Twaalfhoven (Indivers/EFER), Marianne van Leeuwen (Sisteract) en Siemon van den Berg (NXS Internet). Ter ere van de eerste editie van N-O-W worden de opening en de sluiting van de handelsdag van Euronext aangekondigd met een slag op de gong.

Tijd en locatie

De Nederlandse Ondernemerschap Week vindt plaats van maandag 17 t/m
zondag 23 november. Het openingsevenement is op maandag 17 november, van 09.30 tot 19.00 uur, bij Euronext, Beursplein 5, Amsterdam.

Bijlagen

Download het volledige openingsprogramma
bijlage n-o-w.pdf/273 KB

Over SPACE

SPACE is in 2007 opgericht door Science Park Amsterdam, de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de Amsterdam Business School van de UvA, en is verbonden met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) van de UvA. SPACE stimuleert ondernemerschap op het terrein van wetenschap en techniek op Science Park Amsterdam.